به گزارش فارس حجت الاسلام حسن روحانی رئیسجمهور کشورمان در مراسم دانشآموختگی دانشجویان علوم انتظامی که از صبح امروز در دانشگاه علوم انتظامی امین در حال برگزاری است، ضمن گرامیداشت هفته نیروی انتظامی گفت: نیروی انتظامی جمهوری اسلامی پشتوانه امنیت مردم در این سرزمین است.
وی افزود: نیروی انتظامی مظهر اقتدار، امنیت، نظم و آرامش در ایران عزیز است. با وجود این نیروی مقتدر قانونمدار، مومن، کارآمد از مرزهای کشور عزیزمان گرفته از جمله مرز زمینی، مرز دریایی و حتی ورودیهای مرز هوایی و تا سراسر روستاها، شهرها، شهرستانها، استانها، مرکز کشور، خیابانها، کوچهها و همه جای این سرزمین، شاهد نظم و امنیت در کشوریم.
روحانی ادامه داد: گرچه نیروی انتظامی وظایف و مسئولیتهای بسیار متنوعی را از نظم خیابان و ترافیک گرفته تا جادهها، پارکها، میادین عمومی و همه مراکز مهم سیاسی و اقتصادی کشور برعهده دارد اما در عین حال پلیس جمهوری اسلامی به عنوان مظهر آرامش و یک پلیس جامعه محور است.
رئیسجمهور تاکید کرد: گرچه امنیت به عنوان اولین وظیفه حاکمیتی هر نظام و دولتی است اما در نظام مردمسالار همه جا باید در کنار مردم باشیم و رسالت و مسئولیت اصلی بر دوش مردم عزیز ما باشد.
روحانی با بیان اینکه امنیت هم برعهده مردم است گفت: این مردم ما هستند که با ایمانشان، اعتقادشان و حضور مومنانهشان در سراسر این میهن پاک ایجاد امنیت میکنند و پلیس در واقع در امنیت مردم را حمایت میکند.
وی ادامه داد: ما باید به نقطهای برسیم که در هر محلهای انجمن آن محله امنیت اصلی آن محله و جمع را برعهده داشته باشد و پلیس به عنوان حامی آن انجمن و مددکار آن جمع در امنیت باشد تا رسیدن به این نقطه راه خیلی طولانی در پیش نداریم.
روحانی در ادامه اظهار داشت: پلیس در عین حال که مظهر امنیت و زدودن هرگونه تهدید برای مردم و جامعه است، مظهر اخلاق و ادب در جامعه ایران است اگرچه دولت و نیروی انتظامی و پلیس، معلم مردم نیستند و مردم دانشآموز نخواهند بود.
رئیسجمهور تصریح کرد: مردم به عنوان صاحبان اصلی این سرزمین هستند و اگر دولت توان و قدرتی دارد، این امر ناشی از رای مردم است و اگر پلیس ما اقتدار برقراری نظم و در صورت لزوم سلاح در دست دارد، از ناحیه مردم و به نمایندگی از آنهاست.
وی با تاکید بر اینکه ما همه به عنوان کارگزاران این ملت بزرگ هستیم، افزود: سالی که در آن قرار داریم بر مبنای پیام مقام معظم رهبری حماسهای سیاسی و اقتصادی است.
روحانی با بیان اینکه مردم با هوشیاری و حضور شکوهمند خود در انتخابات خرداد 92 حماسه سیاسی را آفریدند که همه جهانیان را تحت تاثیر قرار داد، خاطرنشان کرد: نیروی انتظامی و پلیس نقش بسیار تاثیرگذاری در این حماسه شکوهمند ایفا کردند.
رئیسجمهور بر همین اساس تاکید کرد: انتخابات اخیر بدون کوچکترین ناامنی برگزار شد و آرامش محیط انتخابات و صندوقهای رای بر شانههای ناجا بود و نیروی انتظامی در این راستا به خوبی به وظیفه خود عمل کرد.
وی با بیان اینکه پلیس امروز برای ساختن حماسه اقتصادی همچون حماسه سیاسی، در صف مقدم است، یادآور شد: این دولت، دولت تدبیر و امید است و در راستای تدبیر و امید نیز نیروی انتظامی نقش بسیار تاثیرگذاری هم در اجرای تدابیر برای حماسه اقتصادی و هم در ایجاد امید در سراسر جامعه و مردم این سرزمین دارد.
روحانی تاکید کرد: پلیس ما، پلیس ملتی است که ملت فرهنگ، ادب و نظم است و ما میبینیم که مردم در همه مراسم شادی و سوگ، اعتدال و میانهروی، ادب و نظم را در فرهنگ اجتماعی خود دارد. برای نمونه در ایام نوروز شاهد هستیم که مردم ایران با چه نظم، آرامش، ادب و سلوک زیبایی این شادی ملی را برگزار میکنند.
وی با اشاره به برگزاری مراسم عاشورا در ایام محرم به عنوان سوگ بزرگ یک ملت در عزاداری سرداران بزرگ عاشورا، ادامه داد: میبینیم که این مراسم نیز با چه نظم و شکوهی در سرزمین بزرگ ایران برگزار میشود و ما به ادب و نظم این ملت افتخار میکنیم.
رئیس جمهور با بیان اینکه پلیس آنجا که بتواند باید کاری کند که حضورش در جامعه کمتر محسوس شده و بیشتر تاثیرگذار باشد، خاطرنشان کرد: شاید مدیریت پلیس به این شکل برای فرهنگ ملت ما زیباتر باشد.
روحانی در سی و دومین مراسم دانش آموختگی دانشجویان علوم انتظامی ادامه داد: کمیتها باید کاسته شده و به کیفیتها افزوده شود گرچه حضور پلیس در خیابان و جامعه مایه آرامش مردم ما خواهد شد.
وی با بیان اینکه هر کجا پلیس است باید مردم ما احساس آرامش بیشتری کنند، اظهار داشت: پلیس باید محور قانون، مردم سالاری و اخلاق اسلامی باشد.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه اسوه و الگوی ما پیامبر رحمت حضرت محمد بن عبدالله (ص) است، گفت: او با اخلاق، محبت و ادبش در جامعه آن زمان توانست بهترین نظم، برادری، الفت و مهربانی را در جامعه مستقر کند که پلیس و نیروی انتظامی ما نیز باید پیرو راه آن پیامبر است.
روحانی با بیان اینکه ناجا باید کاری کند که محیط جامعه ایران جرمزا نباشد، خاطرنشان کرد: باید در جامعه گامهای اولیه برای پیشگیری برداشته شود و پلیس به عنوان یک روانشناس و جامعه شناس به جامعه بنگرد و همه تلاش او در گام اول برای پیشگیری باشد و در صورتی که فردی جرمی ارتکاب شد به صورت مقتدرانه و مجهز به همه فناوریهای نوین روز با وی برخورد کند.
وی ادامه داد: اما متهم با مجرم متفاوت است، ما در برابر متهمین یک نوعع رفتار باید داشته باشیم و در برابر مجرمین مخصوصا آنهایی که جرم مشخص دارند پلیس به عنوان ضابطان قانون در برابر جرم مشهود وظیفه خاص دیگری دارد.
رئیس جمهور خاطر نشان کرد: پلیس معیار و محور قانون در جامعه است و مردم باید قانونمداری را در رفتار، اخلاق و اِعمال مقرراتی که وضع میکند به خوبی انجام دهد.
وی با اشاره به قرآن کریم اظهار داشت: آنچه امروز در جامعه ما به عنوان نظم، آرامش و امنیت به عنوان وظیفه پلیس باید مشاهده کنیم، همان رفتار واخلاقی است که قرآن ما را به آن توصیه میکند.
روحانی در ادامه تصریح کرد: آثار برادری و رحمت را مردم باید در پلیس مشاهده کنند، زیرا پلیس باید مظهر عدالت باشد و بدین صورت مردم از حقوق شهروندی مساوی برخوردار خواهند بود و از همین رو تمام مذاهب، ادیان رسمی، زن، مرد، جوانان، روستایی، شهری و همه و همه به این صورت از حقوق شهروندی مساوی برخوردار خواهند بود. این امر یکی از شعارهای حقوق شهروندی است زیرا ناجا باید در عدالت شهروندی با تمام قوا همت کنند.
وی افزود: بانوان عفیف جامعه باید از حضور پلیس احساس آرامش و امنیت کنند. در جامعه ما زنان در مسیر عفت و پاکدامنی هستند. اگر در مسئله حجاب لازم است تذکری داده شود باید از مدرسه، دبیرستان، دانشگاه، مساجد، علما و حوزه آغاز شود و آخرین مرحله باید نیروی انتظامی تذکر دهد زیرا پلیس نباید بار همه جوانب را خود به دوش بکشد. به همین علت دولت و وزارت کشور در راستای همیاری پلیس پیشقدم است.
رئیس جمهور تاکید کرد: ما باید کاری کنیم که محبوبیت پلیس در نزد مردم افزایش یابد و در نتیجه پلیس به عنوان پناهگاه مطمئن مردم پیش از گذشته تبدیل خواهد شد. ملت ما ملتی فرهنگدوست است و آنچه در این میدان شاهد بودیم محبت، برادری و ادب بود که این یکی از نمونههای بارز فرهنگ ایرانی اسلامی است.
روحانی در ادامه افزود: رسالت و وظیفه سنگینی بر دوش نیروی انتظامی است، دولت وظیفه دارد به نیروی انتظامی و پلیس کمک کند و البته پلیس نیز میتواند راه امنیت و آرامش را برای حماسه اقتصادی فراهم کند. ما نیازمند محیطی آرام برای رونق کسب و کار هستیم. بر همین اساس پلیس رسالتهای سنگینی بر دوش خود دارد اما باید آنان را اولویتبندی کند. پلیس باید به جرایم سنگین و سازمان یافته و آنچه که خواست مردم است، اولویت بخشد.
وی تأکید کرد: ولی نعمت ما مردم هستند و ما باید یادمان باشد که قیم مردم نیستیم، همه ما باید خادمان این ملت بزرگ باشیم و باید زمینهای را فراهم کنیم که مردم با معیشت و فعالیت بهتر، شاهد رونق بیشتر در کسب و کار باشند.
رئیس جمهور ادامه داد: ما باید کاری کنیم که اخلاق و عفت در جامعه استقرار یابد و آن با از بین رفتن بیکاری و فقر محقق خواهد شد. در حقیقت ما باید کاری کنیم که مردم نسبت به نیازمندیهایشان آسوده خاطر باشند و همه باید در طی انجام مطلوب مردم باشیم.
روحانی در پایان سخنان خود در دانشگاه علوم انتظامی امین اظهار داشت: به امید آنکه در سایه اخلاق، نظم، ادب، اجرای خاصه مردم و اجرای تدابیر رهبری در وظایفمان موفق باشیم و من امیدوارم ناجا و پلیس سرافراز ما نیز در همان شعار قانونمداری، مردممداری و روزآمدی موفقتر و سرافرازتر باشد.
مهر نیز در گزارش خود از اظهارات روحانی آورده است: رئیس جمهور با بیان اینکه امروز زنان در جامعه در مسیر عفت و پاکدامنی گام بر میدارند و اگر قرار است تذکری در خصوص مسایل حجاب داده شود باید در مدرسه، دانشگاه و حوزههای علمیه داده شود، گفت: آخرین مرحله تذکر پلیس است، پلیس نباید بار همه دستگاهها را به تنهایی به دوش بکشد، دولت مصمم است در این خصوص پیشقدم شود.
وی تاکید کرد: دولت در مساله حجاب پیشقدم است؛ پلیس آخرین مرحله تذکر است.
روحانی گفت: قیم مردم نیستیم و اول باید معیشت مردم بهبود یابد.