به گزارش همشهری آنلاین از "ایندپندنت", او در یک کنفرانس خبری پس از نشست وزرای خارجه کشورهای عضو اتحادیه اروپا گفت: دولت آمریکا اجازه استفاده از موشک های خود برای حمله به مسافت فراتر از ۳۰۰ کیلومتر در داخل خاک روسیه را داده است. این فاصله زیادی نیست، اما تصمیم دولت آمریکاست و اینکه من نمی دانم چرا آنها اکنون و نه زودتر، قبل از انتخابات، این تصمیم را گرفتند.
بورل گفت که آمریکایی ها برای مدت طولانی به این امر "نه" می گفتند، اما اکنون با آن "موافقت" کردند. به گفته این مقام، وزرای خارجه اتحادیه اروپا در نشست خود این موضوع را مورد بررسی قرار دادند.
به گزارش ایرنا، روز گذشته، «نیویورکتایمز» به نقل از مقامات آگاه آمریکایی گزارش داده بود که بایدن استفاده ارتش اوکراین از موشکهای «اتکمز» ساخت آمریکا را برای حمله به عمق خاک روسیه، تقویت مواضع نظامی کییف در این مناقشه و افزایش کنترل نیروهای اوکراینی بر منطقه کورسک روسیه را تایید و همه محدودیتها در این زمینه را نیز لغو کرد.
روزنامه فرانسوی «فیگارو» نیز در گزارشی نوشت: به دنبال صدور مجوز استفاده اوکراین از سلاحهای دوربرد آمریکایی برای حمله به اهداف نظامی در عمق خاک روسیه از سوی جو بایدن رئیسجمهوری ایالات متحده، پاریس و لندن هم مجوز استفاده کییف از سلاحهای دوربرد اهدایی از سوی فرانسه و انگلیس را صادر کردند.
ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه روز دوشنبه اعلام کرد که پاسخ مسکو به حملات به خاک روسیه با موشک های دوربرد غربی احساس خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد:استفاده رژیم کییف از پرتابههای دوربرد برای حملات به خاک ما به معنای مشارکت مستقیم آمریکا و ماهوارههای آن در نبرد با روسیه و همچنین تغییر اساسی در ماهیت درگیری خواهد بود. پاسخ روسیه مناسب و ملموس خواهد بود.
زاخارووا افزود که "هنوز مشخص نیست که آیا چنین اخباری بر اساس منابع رسمی است یا خیر. یک امر واضح است: در میان ناکامیهای رژیم کییف، حامیان غربی آن بر تشدید حداکثری جنگ ترکیبی علیه روسیه سرمایهگذاری کرده اند و تلاش میکنند تا به هدف خیالی «شکست دادن راهبردی مسکو» دست یابند. زلنسکی و سرسپردگان وی برای دستیابی به این هدف امیدوارند و هیچ سلاح شگفتانگیزی وجود ندارد که بتواند بر روند عملیات نظامی ویژه تأثیر بگذارد. "
رئیس جمهوری روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب نسبت به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
ولادیمیر پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف به رویارویی نظامی تبدیل شد.
نظر شما