به گزارش خبرنگار اعزامی ایسنا به ژنو، یک منبع نزدیک به هیات ایرانی گفت که مذاکرات جدی و رودر رو انجام شد و سوالها و جوابهای متعدد انجام شد و ورود به جزییات در همه مراحل درباره بسته ایران صورت گرفت و توضیحات طرف ایرانی ارایه شد.
وی افزود: روحیه حاکم بر نشست "مثبت" و "سازنده" بود.
مذاکرات ایران و 1+5 صبح روز سه شنبه در مقر سازمان ملل آغاز به کار کرد و ادامه این مذاکرات صبح چهارشنبه برگزار میشود.
محمد جواد ظریف در این نشست از طریق پاورپوینت طرح ایران را به طرف مقابل ارایه کرد.
پس از آن در نشست عصر معاونان وزیر خارجه ایران و 1+5 برای بحث و بررسی بیشتر وارد مذاکره شدند.
سیدعباس عراقچی در این نشست ریاست مذاکرات را بر عهده داشت و هلگا اشمید معاون اشتون از سوی 1+5 حضور داشت.
ایران در نیویورک اعلام کرده است که خواهان ارتقاء سطح مذاکرات است اما کاترین اشتون رییس سیاست خارجی اتحادیه اروپا با این امر مخالفت کرده است. با این حال دو طرف توافق کردند که مذاکرات نیویورک در سطح وزیر خارجه باشد و مذاکرات ژنو در سطح معاونان وزیر خارجه به سرپرستی محمد جواد ظریف و کاترین اشتون.
به نظر می آید 1+5 هم چنان بر سر ارتقاء سطح مذاکرات چندان موافق نظر ایران نیستند.
هیات 1+5 متشکل از وندی شرمن، نماینده آمریکا، ژاک اودیبر، نماینده فرانسه، سایمون گس، نماینده انگلیس، سرگئی ریابکوف، نماینده روسیه، پنگ سن، نماینده چین و هانس دیتر لوکاس، نماینده آلمان هستند.
علاوه بر عباس عراقچی، مجید روانچی، امیری، داود محمدنیا و بعید نژاد اعضای تیم مذاکرات هستهیی ایران را تشکیل می دهند.
در دو سال گذشته ایران و 1+5 چندین بار بر سر بستههای پیشنهادی بحثهای کارشناسی را انجام دادند اما هیچ کدام به نتیجه نرسید.
سید عباس عراقچی ظهر روز سه شنبه پس از پایان نوبت صبح مذاکرات به جمع خبرنگاران آمد و درباره هدف مشترک تعیین شده در طرح پیشنهادی ایران گفت: این هدف تضمین حقوق ایران برای استفاده صلحآمیز از انرژی هستهیی است که شامل فعالیتهای غنیسازی و اطمینان از ماهیت صرفا صلحآمیز این برنامه است و برای محقق ساختن این هدف پیشنهاد می شود.
طرح ایران در سه مرحله ارایه شده است که طرف ایرانی معتقد است اگر طرف مقابل در مرحله اول که همان رسیدن به توافق بر سر اهداف مشترک است نظر مساعد داشته باشد می توان طی شش ماه مرحل اول را پیش برد.
5+1 هنوز درباره بسته پیشنهادی ایران پاسخی نداده است.