حمیدرضا خدابخشی به ایسنا گفت: این کار حتی با قوانین یونسکو برای برداشت آب و اجرای طرحهای عمرانی تضاد دارد و مطالعات زیستمحیطی برای انتقال آب کارون رسماً از طرف سازمان حفاظت محیطزیست رد شده است.
وی افزود: حتی سازمان بازرسی کل کشور با وزارت نیرو مکاتبه و موضوع انتقال آب از حوزه کارون را رد کرده است و آن را غیرقانونی میداند. این کار از نظر ما نیز غیرقانونی است و هیچ انطباقی با قوانین موجود در کشور ندارد و علاوه بر اینها با انتقال آب کارون، حقوق اجتماعی مردم چهارمحال و بختیاری و خوزستان هم پایمال میشود. خدابخشی گفت: در موضوع انتقال آب کارون، مباحث مختلفی وجود دارد که یکی از آنها تصور آب مازاد یا اضافی در حوزه کارون است؛ این مسئله در علمنوین مدیریت منابع آب بحثی مردود است و اصلاً جایگاهی ندارد. وی افزود: مسئله دیگر این است که در مطالعات صورتگرفته روی میانگین رودخانه کارون تأکید شده است درصورتی که باید روی حداقل آورد رودخانه کارون حساب شود.
دبیر انجمن صنفی مهندسین صنعت آب خوزستان ادامه داد: برداشتهای آب در سالهای اخیر از کارون نشان داده که چقدر این برداشتها در کاهش کیفیت آب آن تأثیر گذاشته است؛ درصد میزان مواد محلول در آب با کم شدن آب افزایش مییابد و وقتی برداشت صورت میگیرد این مواد بهصورت تصاعدی افزایش خواهد یافت.خدابخشی گفت: طبق مطالعات، یک مترمکعب آب آلوده 40مترمکعب آب را آلوده میکند. هر چه آب سالم بیشتری برداشت شود در واقع غلظت مواد محلول در آب افزایش مییابد.