به گزارش فارس به نقل از روزنامه الاخبار لبنان؛ منابع مطلع اعلام کردند که مقامات رسمی ترکیه تصمیم گرفتهاند در راستای رابطه تقابل بین خود با عربستان سعودی بیشتر مراکز و ساختمانهای مورد استفاده از سوی عناصر اطلاعاتی سعودی در ترکیه را که برای مدیریت عناصر مسلح و حمایت از آنها در سوریه راه اندازی شده بود را ببندند.
این منابع تاکید کردند که اقدام ترکیه از سویی در راستای مقابله با عربستان سعودی است و از سوی دیگر برای کاستن از حجم چالشهای این کشور با ایران و دولت سوریه است، مقامات ترک به این نکته توجه کرده اند که دستور کاری سازمان جاسوسی عربستان سعودی در سوریه و سایر نقاط جهان دیگر مطابق منافع آنکارا نیست.
این منابع تاکید کردند که چالش در روابط ریاض- آنکارا از مدتها پیش آغاز شده، بویژه زمانی که سعودیها به دنبال دست گذاشتن بر پرونده حمایت از معارضان سوری با حمایت غرب و آمریکا برآمدند، این موضوع باعث طرد آنکارا و دوحه از پرونده سوریه و کاهش نفوذ آنها در میان نیروهای مخالف شد. اما مشکل اصلی میان دو کشور در جریان اتفاق 30 ژوئن در مصر صورت گرفت، آنکارا معتقد بود که ریاض کودتای نظامی علیه دولت منتخب محمد مرسی را بر اساس منافع خود طراحی کرده و آن را ضربهای قوی به همپیمانان خود در جریان اخوان المسلمین خواند.
این منابع از گفتوگوهای سخت و بینتیجه بین وزرای خارجه دو کشور پرده برداشته و تاکید کردند که احمد داود اوغلو در حالی که شوکه شده بود از این دیدار بازگشت. بنا بر این گزارش، عربستان قصد ندارد هیچ نقشی به آنکارا در موضوع سوریه و حتی مصر بدهد. پرونده های مورد مناقشه دو طرف شامل قطر، جنبشهای حماس و اخوان المسلمین، همکاری عربستان سعودی با اردن، امارات و همگرایی ریاض با اسرائیل بر اساس راهبردهای جدی سعودیها و پروندههای دیگر میشود.
ریاض با راهبردهای جدید خود از یک طرف به دنبال ضربه زدن به منافع حزبالله و سوریه و ایران و عراق است و از طرفی دیگربه دنبال ضربه زدن به ترکیه و قطر و حماس و اخوان المسلمین است.
سازمان جاسوسی عربستان سعودی در ترکیه با مشارکت شخصیتهایی از لبنان، سوریه و سایر پایتختهای عربی فعالیت میکرد و سعی داشت ساختاری نظامی وغیر نظامی مستقل از ترکیه و سایر طرفهای منطقهای طراحی کند. عربستان همچنین به دنبال تخریب یا تعطیل تبادل اسرای منتهی به آزادی زایران شیعه لبنانی بود که البته در این راستا موفق نشد.