شنبه ۱۱ آبان ۱۳۹۲ - ۰۶:۳۷
۰ نفر

گروه ادب و هنر: سی‌ودومین جشنواره فیلم فجر در شرایطی خاص و متفاوت برگزار می‌شود.

 اغلب فیلم‌های جشنواره امسال در زمان مدیریت سابق سینما، تولید یا دست‌کم پروانه ساخت گرفته‌اند. درواقع امسال شاهد جشنواره‌ای با حضور فیلم‌های دوره شمقدری و مدیریت تازه سینما خواهیم بود. درحالی‌که در 4 دوره برگزاری جشنواره فجر در دوره مدیریت شمقدری، شاهد تغییر پیاپی دبیر جشنواره بودیم و در 4سال، به‌ترتیب مهدی مسعودشاهی، محمد خزاعی و محمدرضا عباسیان دبیری جشنواره را برعهده داشتند، امسال حجت‌الله ایوبی رئیس سازمان سینمایی کشور، علیرضا رضاداد را به‌عنوان دبیر جشنواره منصوب کرده که تجربه 4 دوره دبیری این رخداد سینمایی و البته مدیرعاملی بنیاد سینمایی فارابی را در کارنامه دارد.

ارتباط خوب رضاداد با سینماگران این امید را می‌دهد که شاهد برگزاری جشنواره‌ای خوب و متفاوت باشیم. هرچند رضاداد ترجیح داده در فرصت کوتاهی که امسال در اختیار دارد خیلی در سازوکار برگزاری جشنواره فجر تغییر ایجاد نکند. نکته امیدوارکننده جشنواره امسال حضور پرتعداد سینماگران شاخص است. انتظار می‌رود با آخرین ساخته‌های ابراهیم حاتمی‌کیا، احمدرضا درویش، مسعود کیمیایی، بهروز افخمی، محمدمهدی عسگرپور، کیومرث پوراحمد، فرزاد مؤتمن و... شاهد یکی از بهترین دوره‌های جشنواره فیلم فجر باشیم. فهرست فیلم‌های متقاضی حضور در سی‌ودومین جشنواره فیلم فجر احتمالا بسیار پرتعداد خواهد بود و رضاداد کار دشواری در مرحله انتخاب فیلم‌ها خواهد داشت.دبیر سی و دومین جشنواره فیلم فجر از بررسی شرایط فیلم‌هایی که در دوره‌های گذشته امکان دیده‌شدن در این رویداد سینمایی را پیدا نکرده‌اند، خبر داد.

علیرضا رضاداد دبیر سی و دومین جشنواره فیلم فجر در پاسخ به این پرسش مهر که آیا امسال در جشنواره تمهیدی اندیشیده می‌شود تا برخی فیلم‌ها که در دوره گذشته امکان حضور نیافتند در این دوره از جشنواره دیده شوند؟ گفت: اگر نگاهی به مقررات جشنواره فیلم فجر بیندازیم متوجه می‌شویم درباره بخش‌هایی از فراخوان همه چیز قطعی و طبیعتا تکلیف با این بخش‌ها مشخص است.

وی افزود: اما ممکن است مواردی هم وجود داشته باشد که مقررات جشنواره درباره آنها ساکت است یا موضوع جدیدی است. این موارد قاعدتا شامل آن بندی است که دبیر باید تکلیفش را روشن کند که می‌گوید تفسیر یا رفع ابهام‌هایی از این دست به عهده دبیر جشنواره است.

این مدیر سینمایی تاکید کرد: همچنین برخی دیگر از فیلم‌ها که در دوره قبل درخواست حضور در جشنواره را داشته‌ ولی پذیرفته نشدند، کیفیت لازم را از نظر هیأت انتخاب نداشتند. برخی دیگر فرصت یا امکان پایان یافتن مراحل فنی کار را پیدا نکردند. دسته دیگر هم فیلم‌هایی بودند که پیش از نمایش در جشنواره فجر در سایر جشنواره‌ها چه داخلی یا خارجی نمایش داده شده بودند. وی متذکر شد: در سال‌های گذشته با مواردی از این دست مواجه بودیم که فیلم به رنگ ارغوان ساخته ابراهیم حاتمی‌کیا از جمله آنها بود و طبیعتا امسال هم همینطور است. درباره جشنواره فیلم فجر امسال از قبل قابل حدس است که به لحاظ تنوع آثار با سال متفاوتی روبه‌رو هستیم.

رضاداد در پایان گفت: رویکرد اصلی ما ارتقا و اعتلای سینمای ایران است. ما جشنواره را برای جشنواره نمی‌خواهیم. جشنواره فیلم فجر یکی از حلقه‌های نظام اعتلایی سینمای ماست لذا باید تصمیم‌های ما به اعتلای سینما بینجامد. در پایان مهلت ثبت‌نام بررسی‌های لازم در موارد مختلف را انجام می‌دهیم و نتیجه را اعلام می‌کنیم.

برای فیلم‌های جا مانده شورای سیاستگذاری تصمیم‌گیری می‌کند

دبیر سی و دومین جشنواره فیلم فجر با اشاره به چگونگی بررسی حضور فیلم‌هایی که در دوره‌های گذشته درخواست حضور در فجر را داشته‌اند ولی به دلایلی پذیرفته نشده‌اند، متذکر شد: وقتی با مواردی از این دست مواجه می‌شویم در شورای اجرایی یا اگر لازم باشد در شورای سیاستگذاری جشنواره آن را مطرح و سپس تصمیم‌گیری می‌کنیم. رضاداد در ادامه تصریح کرد: ما فعلا نمی‌دانیم با مواردی از این دست که نیاز به بررسی ویژه دارند، روبه‌رو هستیم یا خیر زیرا ثبت‌نام‌ها هنوز به اتمام نرسیده است. همه‌ساله در پایان ثبت‌نام‌ها این موارد کشف می‌شود و دبیرخانه طرح موضوع می‌کند و سپس تصمیم‌گیری می‌شود. گرچه انواع آنها از همین الان قابل حدس هستند. دبیر سی و دومین جشنواره فیلم فجر با اشاره به اینکه فیلم‌ها با توجه به شرایط‌شان در گروه‌بندی‌های مختلف جای می‌گیرند، بیان کرد: مثلا برخی از فیلم‌ها که در سا‌ل‌های قبل حضورشان در فجر ممکن نشده بود، مشکلشان مالکانه بود و می‌شود گفت هنوز تکلیف فیلم از نظر خود دست‌اندرکاران آن روشن نشده است.

کد خبر 237182

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار سینما

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز