به گزارش خبرنگار همشهری، در گردهمایی سالانه اجلاس کمیته منطقهای سازمان بهداشت جهانی که امسال در مسقط، پایتخت عمان برگزار شد از پزشکان و محققانی که در منطقه مدیترانه شرقی در زمینه بهداشت عمومی، ارتقای سلامت و مبارزه با گسترش بیماریها خدمات شایانی انجام دادهاند، تقدیر شد.
دکتر حسین ملکافضلی در اینباره به همشهری گفت: بهدلیل خدماتی که در ارتباط با مراقبتهای بهداشتی و درمانی اولیه و ایجاد شبکههای بهداشتی کشور در روستاها انجام دادم مورد تقدیر قرار گرفتم و نشان کمیته منطقهای سازمان بهداشت جهانی، امسال به من تعلق گرفت. او گفت: در این گردهمایی وزرای بهداشت 23کشور منطقه مدیترانه شرقی هر سال دور هم گرد میآیند و در باره مشکلات بهداشتی با هم تبادل نظر کرده و برنامههای سال آینده خود را طراحی میکنند.
در زمینه اهمیت این جایزه دکتراحمد محیط، روانپزشک که سالها بهعنوان مسئول بهداشت روان در محدوده مدیترانه شرقی در این اجلاس حضورداشت به همشهری گفت: نشان و جوایزی که در این گردهمایی اعطا میشود از اهمیت بسیاری برخوردار است چرا که این جایزه به افرادی داده میشود که منشأ تحول بهداشتی در کشور خود هستند و مؤثرترین اقدامات را در این زمینه انجام دادهاند.
او افزود: این جایزه به این دلیل به آقای دکتر ملکافضلی اعطا شد که او با برنامهریزی برای آموزشدادن بهورزان در سطح روستاها و ایجاد سیستمهای ارجاع از بهورز به پزشک عمومی و علاوه بر این، انجام این مهم در سطح ملی و بسیار وسیع، سبب شد که خدمات بهداشتی در کشور در اختیار همه گروههای جنسیتی قرار بگیرد که این خود کاهش مرگومیر نوزادان و مادران و بهطور کلی بهبود چشمگیر در تمام مولفههای مربوط به سلامت در کشور را به دنبال داشته است.
اجلاس منطقهای سازمان جهانی بهداشت هر سال در اوایل پاییز برای تبادل اطلاعات و گفتوگو درباره چالشها و موفقیتهای بهداشتی و سلامتی در منطقه برگزار میشود. دکتر حسن قاضیزادههاشمی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در شصتمین اجلاس کمیته منطقهای مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت حضور داشت.
دکتر حسین ملکافضلی، متخصص اپیدمیولوژی، از 40سال پیش در وزارت بهداشت، اقدامات اولیه را برای تاسیس شبکه خدمات بهداشتی درمانی در ایران برنامهریزی کرد. این شبکه از 19هزار خانه بهداشت و 4 هزار مرکز بهداشتی- درمانی که بیش از 20هزار بهورز در آنها خدمت میکنند تشکیل شده است؛ شبکه بهداشتی- درمانی ایران تاکنون بارها از طرف سازمان بهداشت جهانی تقدیر شده است.
ملکافضلی مزیت اصلی و منحصر به فرد شبکههای بهداشتی- درمانی ایران را سرپرستی خانههای بهداشت بهدست یکی از افراد بومی منطقه که آموزش دیده است میداند. او همچنین پایهگذار طرح ریشهکنی فلج اطفال در ایران است که از حدود 23سال پیش با واکسیناسیون همگانی کودکان زیر 5 سال کشور آغاز شد و اکنون 10سال است که این بیماری در ایران گزارش نشده است.
در این مراسم همچنین جایزه سالانه شوشا سازمان بهداشت جهانی به دکتر محمدرضا محمدی استاد روانپزشکی کودکان در دانشگاه علوم پزشکی تهران تعلق گرفت. جایزه شوشا هر سال به یکی از محققان علومپزشکی در منطقه مدیترانه شرقی که برجستهترین تلاشها را در عرصه پیشگیری از بیماریها و کنترل آنها دارد، اهدا میشود.