همشهری آنلاین: با ادامه روند مصرف آب در پایتخت و افت شدید ذخیره آب پشت سدها، اعمال افت فشار آب در مناطق شرقی تهران آغاز شده که در صورت عدم تغییر این روند، افت فشار در تمامی مناطق تهران برنامه ریزی خواهد شد و در گام بعدی نیز جیره بندی آب در تهران دور از انتظار نخواهد بود.

آب - نوشیدن

مهر نوشت: به تازگی اطلاعیه هایی به همراه قبوض آب برای بخشی از شهروندان تهرانی ارسال شده و در آن خواسته شده تا مصرف آب خود را پایین بیاورند و در غیر اینصورت امکان ادامه آبرسانی با روند مصرفی آنها وجود نخواهد داشت.

در تابستان امسال مناطقی از تهران به ویژه در شرق دچار قطعی و افت فشار آب شدند و کم و بیش ساکنان بخش شرقی شهر بی آبی را برای چند ساعت تجربه کردند. با این حال، مقامات آب و فاضلاب استان تهران می‌گویند در تابستان امسال با وجود بحرانی شدن وضعیت ذخایر آبی و همچنین گرمای کم سابقه، اما برخی از شهروندان چندان توجهی به هشدارها و درخواست ها برای کاهش مصرف آب خود نکردند.

ادامه روند خشکسالی و توقف چند ماهه بارش باران در تهران، افت شدید ذخیره آبی پشت سدهای 5 گانه تهران (لار، لتیان، طالقان، کرج و ماملو)، عدم رعایت الگوی مصرف و همچنین استفاده‌های غیرضروری از آب شرب تصفیه شده؛ مجموعه دلایلی است که مقامات وزارت نیرو از آنها به عنوان پدید آورنده بحران آبی در پایتخت یاد می کنند.

اعمال افت فشار از 23 تا 4 صبح

علیرضا نوذری پور معاون بهره‌بیداری آبفای استان تهران با اعلام اینکه وضعیت منابع آب در تهران هنوز در حالت نامناسب قرار دارد گفت: از ساعت 23 شب تا 4 صبح، افت فشار آب در شرق تهران اعمال می‌شود. اعمال افت فشار در چند روز گذشته در کاهش مصرف آب چندان بی‌تاثیر هم نبوده و به صورت کلی برداشت‌های کمتری صورت گرفته است.

معاون بهره برداری آبفای استان تهران با تاکید بر اینکه هم اکنون اطلاع رسانی به شهروندان به ویژه گروه های پرمصرف انجام می‌شود افزود: در تلاش هستیم تا از منابع آبی در اختیار، حداکثر استفاده صورت گیرد.

این مقام مسئول در آب و فاضلاب استان تهران افزود: در یکی دو روز گذشته میزان مصرف آب تهران 2 میلیون و 617 هزارمترمکعب بوده است که اگر به جمعیت 8 میلیون و 350 هزارنفری تهران تقسیم شود میان تولید آب برای هر شهروند به میزان 340 لیتر خواهد شد.

وی خاطر نشان کرد: تهرانی‌ها باید میزان مصرف خود را در هر روز به میزان 50 لیتر کاهش دهند و مانند شهرهای دیگر کشور حداکثر مصرف روزانه خود را به 190 لیتر برسانند. بنابراین اگر مردم کمک کنند و مصرف روزانه هر شهروند 20 درصد کاهش یابد، هیچگونه مشکلی در تامین آب مورد نیاز تهران نخواهیم داشت.

معاون آبفای استان تهران تصریح کرد: از مصادیق کاهش 20 درصدی مصرف آب تهرانی‌ها می‌توان به رعایت مصرف آب در آشپزخانه‌ها، حمام و مصارفی از این دست اشاره کرد. متاسفانه در شرایط فعلی بی‌آبی شستشوی خیابان‌ها و پیاده رو از سوی برخی شهروندان صورت می‌گیرد که اگر اینگونه رفتارها متوقف شود و از آب شرب برای آبیاری باغچه‌ها استفاده نشود می‌توان امیدوار بود مصرف آب شرب کاهش یابد و ما بتوانیم از این بحران نیز عبور کنیم.

این مقام مسئول در آب و فاضلاب استان تهران به شهروندان تهرانی پیشنهاد کرد که برای کاهش مصرف آب در منازل از دستگاه‌های کاهنده که امکان افت مصرف تا 40 درصد را فراهم می‌کنند استفاده کنند.

پیشنهاد نصب دستگاه‌های کاهنده مصرف آب

وی در اینباره که آیا امکان برنامه‌ریزی برای توزیع دستگاه‌های کاهنده مصرف آب توسط آبفا مانند آنچه که در گذشته برای توزیع لامپ‌های کم مصرف اتفاق افتاد وجود دارد؟ گفت: این موضوع نیاز به مجوز مجلس دارد و همچنین باید اعتبارات لازم آن نیز فراهم شود.

نوذری پور با تاکید بر اینکه با وجود بارش اندک روزهای گذشته هنوز هم 50 میلیون مترمکعب کسری آب در تهران وجود دارد اظهار داشت: این میزان بارش‌ها در پیش‌بینی‌ها لحاظ شده بود اما آنچنان که باید میزان مصرف آب در تهران هنوز کاهش نیافته است.

کد خبر 237893
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار صنعت و تجارت

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز