همشهری آنلاین: فرانسه در سفرش به اراضی اشغالی به میزبانی نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی، تنها دارنده تسلیحات هسته‌ای در خاورمیانه مدعی شد که پاریس هرگز اشاعه هسته‌ای را تحمل نخواهد کرد و چهار شرط را برای موفقیت‌آمیز بودن توافق با ایران تعیین کرد.

فرانسوا اولاند، رییس‌جمهور فرانسه روز یک‌شنبه در سفرش به اراضی اشغالی در یک کنفرانس خبری مشترک با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی چهار درخواست را که به ادعای وی برای موفقیت‌آمیز بودن هر توافقی باید اجرایی شود، مطرح کرد.

به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، اولاند گفت: فرانسه خواهان یک توافق موقت است، ولی بر مبنای چهار نکته. اولین درخواست این است: هم‌اکنون همه تاسیسات هسته‌یی ایران را تحت نظارت‌های بین‌المللی قرار دهید. نکته دوم: غنی‌سازی 20 درصدی اورانیوم را به حالت تعلیق در آورید. سوم این‌که ذخایر فعلی را کاهش دهید. و در نهایت ساخت راکتور (آب سنگین) اراک را متوقف کنید. این‌ها نکاتی هستند که برای ما به منظور تضمین هرگونه توافقی ضروری هستند.

سفر اولاند به اراضی اشغالی در آستانه آغاز مذاکرات ایران و گروه 1+5 در ژنو در روز چهارشنبه صورت می‌گیرد. دور قبلی مذاکرات 16 آبان به مدت سه روز بدون توافق پایان یافت و فرانسه نسبت به شرکای غربی‌اش رویکرد سرسختانه‌تری را اتخاذ کرد که با استقبال رژیم صهیونیستی مواجه شد.

نتانیاهو روز یک‌شنبه در کنفرانس خبری مشترک‌اش با رییس‌جمهور فرانسه گفت: من نگرانم که این توافق صورت گیرد و با یک حرکت قلم، تحریم‌ها علیه ایران کاهش یابد، تحریم‌هایی که اجرای آن‌ها چند سال طول کشید و در ازای آن ایران عملا چیزی را از دست ندهد.

وی در ادامه مدعی شد: کاملا مشخص است که این توافق فقط برای ایران خوب است و برای سایر کشورهای جهان واقعا بد است. توافق پیش روی ایران، کابوس جهان است.

هم‌چنین قرار است نتانیاهو روز چهارشنبه برای گفت‌وگو با ولادیمیر پوتین، رییس‌جمهور روسیه به مسکو سفر کند. این سفر بخشی از تلاش‌های وی برای متقاعد کردن کشورهای جهان به توافق نکردن با ایران است.

وی علاوه بر آن درباره این مساله جمعه هفته جاری با جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا در بیت‌المقدس صحبت خواهد کرد.

به گزارش شبکه خبری سی‌ان‌ان، اگرچه نتانیاهو خبر سفر کری به اراضی اشغالی را پس از پایان مذاکرات ژنو با ایران اعلام کرده است، وزارت خارجه آمریکا هنوز سفر وی را تایید نکرده است.

کد خبر 239101
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار سیاست‌خارجی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز