آقای دکتر سری تکان میدهد و میگوید: «چربی خونتان بالاست جانم! باید کمی رعایت کنید.» حتماً برایتان دارو هم تجویز میکند. اما تاکید میکند که حواستان به خورد و خوراکتان باشد و مصرف چربی را کم کنید. این میشود که اگر کمی به فکر سلامتی خودتان باشید به فکر رژیم غذایی کاهشدهندهی کلسترول یا همان چربی خون میافتید.
در این مقاله به معرفی سه مادهی غذایی ساده میپردازیم که تهیه و مصرف آن بسیار ساده است و درعینحال به طرز موثری کلسترول بد خونتان را کاهش میدهند. لطفاً با ما همراه باشید.
بذر کتان را دریابید
بذر یا تخم کتان سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 میباشد. متأسفانه خیلی از ما به اندازهی کافی امگا 3 دریافت نمیکنیم و برای همین هم امکان دارد قلبمان دچار مشکل شود. باید بدانید که وجود امگا 3 ها برای تنظیم کلسترول خون لازم است. این اسیدهای چرب میزان کلسترول خوب خون را افزایش میدهند و حالت ارتجاعی رگهای خونی و جریان خون را بالا میبرند.
زمانی هم که خون به خوبی در رگها جریان داشته باشد قلب دچار مشکل نمیشود. وجود این اسیدهای چرب برای محافظت از مغز و ریهها نیز لازم است. توصیه میکنیم سراغ نزدیکترین عطار محله را بگیرید و مقداری بذر کتان تهیه کنید. آن را آسیاب کنید و روی تمام سالادها و خورشهایتان بپاشید.
سیر را دریابید
سیر یک مادهی غذایی فوقالعاده است و البته طرفداران پروپاقرصی هم دارد. یکی از بهترین جایگزینهای نمک در برنامهی غذایی همین سیر است. باید بدانید که سیر تجمع چربی خون در رگها را کاهش میدهند و به این ترتیب خون با سرعت بیشتری جریان مییابد. توجه داشته باشید که این مادهی غذایی یک آنتیبیوتیک طبیعی نیز میباشد و در تقویت بدن در روزهای سرد سال موثر عمل میکند.
زردچوبه را دریابید
زردچوبه یکی از آن ادویههای پرخاصیت است که باید تمام و کمال از خواص آن بهره برد. خدا را شکر قیمتش هنوز به اندازهی زعفران نجومی نشده است و میشود به راحتی خریداری و استفاده کرد. زردچوبه تأثیر مثبتی روی کاهش چربی خون دارد. ترکیبات آن خواص آنتیاکسیدانی قوی دارند و برای همین هم پیری سلولها را به تاخیر میاندازند و از التهاب سلولها و ابتلا به سرطان پیشگیری میکنند.
چگونه از این 3 مادهی غذایی نهایت استفاده را ببریم؟
مزیت این سه مادهی غذایی در این است که مصرفشان بسیار ساده است. شما میتوانید در هر وعدهی غذایی حداقل یکی از این سه مادهی غذایی ضدکلسترول را مصرف کنید بدون اینکه به دردسر افتاده باشید.
* تخم کتان را آسیاب کرده و در یک ظرف شیشهای نگهداری کنید و همان طور که گفتیم روی سالادها یا در سوپ و خورشهایتان بپاشید و مصرف کنید.
* سیر هم میتواند پای ثابت همهی غذاهای گرمتان باشد. یکی از خوشمزهترین روشهای مصرف سیر این است که یک تکه نان یا یک عدد نان تست را بردارید. چند حبه سیر را بکوبید و روی نان بمالید. چند حلقه گوجهفرنگی نیز روی نانتان گذاشته و مقداری روغن زیتون روی آن بریزید. میل کنید و از طعم این لقمهی مدیترانهای لذت ببرید.
* میتوانید چند حبه سیر که دوست دارید را پوست گرفته و داخل یک ظرف شیشهای قرار دهید. کمی روغن زیتون و ادویههای دلخواهتان یا سبزیجات معطر مانند رزماری در آن بریزید. اجازه دهید چند هفته بماند و بعد سیرهای خوشمزهتان را مصرف کنید و از طعم آن لذت ببرید.
* زردچوبه یکی از ادویههایی است که با انواع غذاها سازگار است. سعی کنید در آخرین مرحلهی پخت غذاها مقداری از این ادویه را به آن اضافه کنید. در تهیهی سسهایتان حتماً از این ادویه استفاده کنید.
منبع: تبیان