علیرضا مناقبی، رئیس انجمن واردکنندگان مواد غذایی و آشامیدنی، در گفتوگو با ایلنا؛ درخصوص واردات کالاهای اولویت 10 اظهار داشت: هفته گذشته آقای افخمی رئیس سازمان توسعه تجارت ایران به بنده گفت ممنوعیت کالاهای اولویت 10 لغو شده و مصوبه آن هم به امضا رسیده است و تا یکی دو روز آینده هم رسانهای خواهد شد؛ اما با کمال تعجب وزیر صنعت این خبر را تکذیب کرد.
وی ادامه داد: تا زمانی که روند ممنوعیت این کالاها ادامه داشته باشد، کالاهای زیرمجموعه اولویت 10 از راههای غیرقانونی و قاچاق و با امضاهای طلایی وارد کشور میشوند.
وی افزود: هم اکنون در تمام داروخانهها و سوپرمارکتها از جنوبیترین تا شمالیترین محلههای تهران اقلام گوناگون مواد غذایی و آشامیدنی شامل انواع بیسکویتها و شکلات و غیره بدون تایید سازمان غذا و دارو و برچسب اصالت به وفور یافت میشود.
مناقبی از رفتار مصرفکننده به عنوان یکی از مهمترین رویکردها در تعیین غیرضروری بودن کالاها نام برد و افزود: وقتی یک کالا در سبد مصرف خانواده قرار گرفته است، درصورت عدم تامین آن از طریق مجاری تحت نظارت و قانونی، به طور قطع قاچاق آنرا جایگزین میکند و این به آن معنا است که با محدود کردن واردات قانونی، بازهم مصرف کننده کالای خود را تامین میکند، اما این بار از کانال قاچاق است که کالای تقلبی را در فرایند خود جای میدهد.
رئیس انجمن واردکنندگان مواد غذایی و آشامیدنی تصریح کرد: هم اکنون ازسویی دست تجار شناسنامهداری که هزینههای گمرک را هم میپردازند و تایید سازمان غذا و دارو را برای سلامت کالاها لحاظ میکنند بسته است و از سوی دیگر همین امر موقعیت خوبی برای افراد منفعتطلب برای قاچاق اقلام خوراکی فراهم کرده است.
وی ادامه داد: در کشورهای حاشیه خلیج فارس مواد غذایی و آشامیدنی که تاریخ مصرفشان نزدیک به انقضاء است با قیمتهای بسیار پایین به فروش میرسند و اکثر قاچاقچیان این مواد غذایی و آشامیدنی را به صورت قاچاق وارد میکنند و مردم نیز بدون توجه به تاریخها آنها را خریداری میکنند.
مناقبی در خاتمه ابراز امیدواری کرد با لغو ممنوعیت کالایی اولویت 10 روزنهای برای بهبود فضای کسب و کار و کاهش قاچاق فراهم شود.