افول مقطعی بعضی تیمهای بزرگ، آنها را به سیدهای پایینتر میآورد و همین باعث میشود تا در یک گروه، بیش از 2 تیم بزرگ قرار بگیرند. امسال میتوان گروه مرگ جامجهانی را گروه D دانست؛ جایی که اروگوئه، انگلیس، ایتالیا و کاستاریکا در کنار هم قرار گرفتهاند. 3 تیم اول این گروه، در مجموع 7 بار قهرمان جامجهانی شدهاند و میتوان گفت این گروه، یکی از پرافتخارترین گروههای دور اول تمام ادوار جامجهانی است. این اما نخستین بار نیست که تیمهای بزرگ در یک گروه قرار میگیرند و آخرین بار هم نخواهد بود. در جامهای جهانی گذشته، تیمهای بزرگ زیادی در همان دور اول حذف شدهاند و ستارههای بزرگ دنیای فوتبال، در همان مرحله باچالشهای بزرگی روبهرو بودهاند. وقتی که پله در جامجهانی 1958سوئد بهعنوان بازیکن 17ساله نخستین حضورش در جامجهانی را تجربه میکرد، گروه آنها در دور اول واقعا یک گروه مرگ واقعی بود. شوروی با لئو یاشین افسانهای و انگلیس با بازیکنانی مانند بیلی برایت و تام فینی، رقبای پله و یارانش در مرحله اول بودند. در این مورد، این انگلیس بود که قربانی شد.دقیقا 20سال بعد، نسل جدیدی از ستارههای فراموشنشدنی دشواریهای پله را تجربه کردند. این بار اما تفاوت در این بود که همچون پله موفق نبودند. در جامجهانی 1978 آرژانتین، فرانسه و میشل پلاتینی در مرحله اول با میزبان، مجارستان و ایتالیا همگروه شدند. فرانسویها در این جام تنها توانستند مجارستان را ببرند و حتی استعداد پلاتینی هم نتوانست از قربانیشدن فرانسه در مرحله گروهی جلوگیری کند. تنها نکته مثبت این جام برای پلاتینی این بود که توانست بازی درخشانی برابر آرژانتین داشته باشد و به میزبان گل بزند. این گل بازتاب زیادی در رسانههای آرژانتینی داشت و باعث انتقادهای زیادی به تیم ملی این کشور شد.
در جامجهانی 1990، آرژانتین مدافع عنوان قهرمانی در بازی اولش، در کمال شگفتی مغلوب کامرون شد اما توانست به هر حال بعد از کامرون و رومانی به دور دوم صعود کند. آرژانتین در این جام با وجود لغزش در مرحله گروهی، تا فینال بالا رفت و در نهایت مغلوب آلمان غربی شد. این البته سختترین گروهی نیست که آرژانتین - همگروه ایران در جامجهانی 2014 - در آن بوده است. با نگاهی به تاریخ جام جهانی، به راحتی میتوان دید که آلبیسلسته در چند تا از سختترین گروههای تاریخ حاضر بوده است. اگر 10 گروه بسیار سخت تاریخ را انتخاب کنیم، آرژانتین قطعا در 5 تای آنها حاضر بوده است. آنها بهخصوص در دورههای اخیر بسیار بدشانس بودهاند. در جامجهانی 2002کرهجنوبی و ژاپن، آنها نتوانستند از گروهی که انگلیس، نیجریه و سوئد در آن بودند بالا بیایند هرچند توانستند 4سال بعد، از گروه سختی که هلند، ساحلعاج، صربستان و مونتهنگرو هم در آن بودند نجات پیدا کنند. آرژانتین در 1978 و برزیل در 1958تنها تیمهایی هستند که توانستهاند از سختترین گروههای ممکن صعود کنند و بعد قهرمان جامجهانی بشوند. شروع قدرتمند در جام جهانی، چیزی است که هر تیمی در فکر آن است چون لغزش در مرحله گروهی، حتی اگر گروه، گروه مرگ نباشد، میتواند باعث حذف تیمها بشود. با این حال قرار گرفتن در یک گروه سخت، چالشی دوستداشتنی است که دستکم هواداران فوتبال را خوشحال نگهمیدارد. برای تیمهای این گروهها اما این چالش، چیزی فراتر از دیدن بازیهای جذاب است؛ هر چند تیمی که از چنین گروهی صعود کند، قطعا با اعتمادبه نفس بیشتری بازیهای بعدیاش را در جامجهانی انجام خواهد داد.
در جامجهانی برزیل، تیمهایی که از گروه B (اسپانیا، هلند، شیلی، استرالیا)، گروه D و گروه G (آلمان، پرتغال، غنا، آمریکا) صعود کنند حتما تیمهای خوبی هستند که میتوانند به پیشرفت تا مراحل بالاتر جام هم امیدوار باشند.