دکتر مهدخت بروجردی علوی در گفتگو با همشهری آنلاین گفت: قبل از اینکه بخواهیم کتابهای استاد معتمدنژاد را چاپ کنیم، مهمتر این است که برای نهادینهسازی فرهنگ اخلاقی استاد در جامعه تلاش کنیم.
عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی، جامه عمل پوشاندن به یکی از علایق دکتر معتمدنژاد که در قالب جمع کردن همه حوزههای ارتباطات در کنار هم مطرح کرد را از دیگر اولویتهای ارتباطاتیها پس از ایشان دانست و گفت: یعنی همه ارتباطیهای همه دانشگاهها برای کمک به اعتلای رشته ارتباطات به گونهای همسو و هماهنگ عمل کنند، همه را به بازی بگیریم و بخشینگری را کنار بگذاریم.
وی اضافه کرد: بر عهده همه ارتباطاتیها است که اصول اخلاق حرفهای روزنامهنگاری که گم شده و یک حلقه مفقوده است را زنده کنند؛ هم از نظر تدریس در کلاسهای دکتری و هم از نظر عملیاتی کردن این بحث در روزنامهها.
بروجردی علوی با بیان اینکه قبل از هر کاری باید مفاهیم مدنظر دکتر معتمدنژاد را خوب بشناسیم، گفت: تکیه کلام دکتر معتمدنژاد این بود که آزادی با مسئولیت همراه است. مرتب میگوییم استاد برای آزادی بیان و آزادی مطبوعات تلاش میکرد اما باید این راهم بگوییم که از آن سو میگفتند این آزادی مسئولیت دارد.
وی خاطرنشان کرد: باید دو سر ترازوی آزادی و مسئولیت را هماهنگ کنیم و به کسانی که دم از آزادی میزنند، بگوییم آن طرف قضیه مسئولیت هم است. اگر یک حقوقی داریم به ازای این حقوق باید پاسخگویی هم داشته باشیم. بنابراین باید حالت تعادل، توازن و اعتدالی که استاد در منش و رفتار و در ذهنیت و تفکرشان داشتند را هم در کار و هم در منش و الگوهای رفتاریمان نهادینه کنیم.
مشاور وزیر و مدیرکل روابط عمومی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری درباره وظیفه شاگردان دکتر معتمدنژاد در زمینه بومیسازی علم ارتباطات نیز گفت: دکتر معتمدنژاد ادبیات روزنامهنگاری را وارد ایران کرد و از این به بعد دیگر سهم ماست که این را بومی کنیم.
بروجردی علوی افزود: کاری در زمینه بومیسازی در حوزه روابط عمومی انجام نگرفته، در روزنامه نگاری نیز در زمینه بومی کردن و انطباق اصول و معیارهای حقوق و مسئولیتهای حرفهای با ْآموزههای اسلام هنوز کار جدی صورت نگرفته و من راضی نیستم اما امیدوارم ما این کار را انجام دهیم.