شنبه ۳۰ آذر ۱۳۹۲ - ۱۸:۰۳
۰ نفر

مهدیا گل محمدی: اگر اهل راهپیمایی‌ در طبیعت باشید در مسیر روستای اروست شهرستان ساری پس از طی یک جاده خاکی ناگهان با چشمه‌های رنگارنگ باداب‌سورت روبه‌رو می‌شوید.

 چشمه‌هایی با رنگ‌های آبی، اخرایی، گلناری، آجری، زرد، سبز و حتی لاجوردی؛ انگار طبیعت هزاران‌سال پیش از هنرمند‌های ایرانی، پنجره‌های شیشه‌رنگی یا همان ارسی‌های خانه‌های قدیمی را روی چین‌خوردگی‌های زمین کار گذاشته تا از ورای آن زیبایی‌های نهفته در خود را به نمایش بگذارد.

این چشمه‌ها که دومین اثرطبیعی ملی ایران پس از قله‌دماوند محسوب می‌شوند حدود 3‌هکتار را در بر می‌گیرند و از شمال با بلندی‌های پوشیده از جنگل‌های برگ سوزنی، از جنوب با دره، از شرق با بلندی‌های پوشیده از گیاهان بوته‌ای و از غرب با معدن سنگ‌های تزیینی مزین شده‌اند.

باداب‌سورت در واقع از 2چشمه با آب‌های متفاوت از لحاظ رنگ، بو، مزه و حجم تشکیل شده است. یکی از چشمه‌ها با پهنای بستر 15‌متر و ژرفای زیاد دارای آب شوری است که بیشتر در تابستان برای آب تنی از آن استفاده می‌شود و برای درمان روماتیسم، دردهای کمر و پا و امراض پوستی سودمند است. این چشمه به‌علت شور بودن، در زمستان یخ نمی‌زند. چشمه دیگر در مجاورت آن دارای رنگ‌های قرمز و نارنجی و ترش مزه است و اطراف دهانه چشمه رسوب آهن نشسته است. آب‌های این چشمه‌ها که دارای رسوب هستند، از بالای کوه سرازیر شده و طی هزاران سال در مسیر خود حدود 13‌حوضچه کوچک بسیار زیبا در اندازه‌های گوناگون به‌وجود آورده‌اند.

جالب اینکه فقط در 3‌ کشور دنیا رسوبات زمین چشمه‌هایی با آب زلال اما ظاهری رنگین به‌وجود آورده و این کشور‌ها شامل نیوزلند، ترکیه و آمریکا بوده‌ که اکنون در نیوزلند و آمریکا تا حدود زیادی از بین رفته‌اند. همین بی‌مانند بودن چشمه‌های باداب‌سورت و چشمه‌های پاموکاله ترکیه باعث شد تا امکان اعلام خواهرخواندگی چشمه‌های این دو کشور و ثبت جهانی باداب‌سورت مطرح شود؛ با این تفاوت که در ترکیه چشمه‌های یاد‌شده یکی از قطب‌های گردشگری و درآمدزای این کشور است و باداب‌سورت ایران به گفته کارشناس‌های این حوزه در حال نابودی است.

به هر حال مسئولان در نگهداری از این اثر ملی و گردشگر‌ها برای دیدن پنجره‌‌ای رنگی که میان زمین و آسمان نصب شده نباید زمان را از دست بدهند. نشانی را برای هر دو گروه می‌آوریم.برای رفتن به باداب سورت در ساری وارد جاده فرعی سمنان - کیاسر می‌شویم. از ساری تا کیاسر حدود 60‌کیلومتر فاصله است.

پس از کیاسر حدود 35‌کیلومتر به سمت سمنان رفته تا اینکه به تلمادره می‌رسیم. در سه‌راهی تلمادره به سمت روستای اروست، حدود 18‌کیلومتر راه طی کرده و در سمت چپ وارد یک جاده خاکی می‌شویم. پس از طی حدود 3‌کیلومتر به مکانی می‌رسیم که باید خودرو را آنجا پارک کرده و به سمت چشمه پیاده حرکت کنیم. این مسیر خاکی و سربالایی حدود 2‌کیلومتر است. البته مسیر دیگری هم از تهران دارد که مسیر سمنان - شهمیرزاد است.

کد خبر 243326
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار ثبت نام و قیمت خودرو

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز