در این بازدید که از صبح روز جمعه و تا حدود ساعت 8شب ادامه داشت، منصور کتانباف شهردار منطقه 20و جمعی از اعضای شورایاری این منطقه، رئیس شورای شهر را همراهی کردند. البته این برای سومینبار بود که احمد مسجدجامعی برنامه «کشف تهران» را بهدلیل اهمیت «ری» به منطقه 20اختصاص میداد. وی با حضور در منطقه 20ابتدا به زیارت حرم حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) رفت و پس از آن از موزه آستان حضرت عبدالعظیم(ع) بازدید کرد. از اسناد جالب در این موزه نخستین مجوز سانسور مطبوعات با امضای ناصرالدین شاه قاجار بود که مورد توجه رئیس شورای شهر قرار گرفت. برنامه بعدی مسجدجامعی بازدید از بازارچه سنتی و قدیمی شهرری بود. وی سپس از کاروانسرای دوقلو، کاروانسرای قاجار و کاروانسرای شاهعباسی دیدن کرد. در این بازدید که با حضور کارشناسانی از سازمان میراث فرهنگی همراه بود، مقرر شد تا شرایط احیا و حفظ کاروانسراهای تاریخی فراهم شود.
بازدید مسجدجامعی از بافت اطراف حرم حضرت عبدالعظیم(ع) باعث شد تا وی نسبت به طرح توسعه حرم تأکید کند. آنطور که رئیس شورای شهر عنوان کرد طرح توسعه اطراف حرم 30درصد پیشرفت فیزیکی داشته است. وی گفت: «اعضای شورای شهر آمادگی دارند تا اعتبارات لازم را برای ادامه طرح توسعه حرم عبدالعظیم حسنی(ع) اختصاص دهند که امیدواریم این طرح تا اردیبهشتماه توسط شهرداری به شورا ارسال شود.» وی در این بازدید در برخی از مغازههای قدیمی ازجمله قدیمیترین عطاری، کبابی و خیاطی بازار حضور یافت. آشنایی مسجدجامعی با خیاطی آقای الفت که خیاط دوران کودکی وی بود از نکات جالب این بخش بود.
حضور بر مزار بزرگان
مسجد فیروزآبادی واقع در بیمارستان فیروزآبادی مقصد بعدی رئیس شورای اسلامی شهر تهران بود. وی در این مکان بر مزار آیتالله العظمی فیروزآبادی (بنیانگذار مسجد و بیمارستان فیروزآبادی)، جلال آل احمد، (نویسنده معاصر) و استاد سیدحسین میرخانی (بنیانگذار انجمن خوشنویسان ایران) حضور یافت و یاد آنها را گرامی داشت. با پیشنهاد مسجدجامعی و موافقت پسر مرحوم آیتالله العظمی فیروزآبادی، مقرر شد تا خانه این عالم بزرگ که در محوطه بیمارستان قرار دارد ثبت میراث فرهنگی شده و به موزه مشاهیر معاصر شهرری تبدیل شود.
در بازدید مسجدجامعی از بیمارستان فیروزآبادی قرار شد با کمک خیرین بیمارستانساز، ساختمان نیمهتمام این بیمارستان به اتمام رسیده و به مرکز قلب جنوب تهران تبدیل شود. رئیس شورای شهر تهران در این رابطه گفت: «متولی بازسازی این بیمارستان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است اما چون بنای این بیمارستان از سال 1313با نیت خیر گذاشته شده، میتوان بهصورت مشارکتی با خیرین، این بنا را تکمیل کرد.» مسجدجامعی همچنین بازدیدی از امامزاده عبدالله، ابنبابویه، کارگاه شیشهگری و کارگاه چوب در شهرری داشت.
پس از این رئیس شورای اسلامی شهر تهران به انجمن خوشنویسان شهرری رفت. وی در دیدار با هیأتمدیره این انجمن اظهار داشت: «اساتید خطاطی زیادی چون عمادالکتاب، استاد حسن و استاد حسین میرخانی در شهر ری دفن هستند که باید نمادی برای این بزرگان طراحی و در محل مزارشان نصب شود.»
چشمهعلی میزبان بعدی احمد مسجدجامعی و همراهان بود. وی ضمن بازدید از این مکان و کتیبهای که در این محل وجود داشت، خاطرنشان کرد: «این کتیبه مربوط به دوره فتحعلی شاه قاجار و روبه نابودی است. باید تدابیری اندیشیده شود که این کتیبه حفظ و نگهداری شود.» مسجدجامعی در جوار چشمهعلی به زیارت مقابر بزرگانی چون میرزا غلامرضا اصفهانی (خوشنویس بنام معاصر) و نجمالملک (نخستین کسی که نقشه تهران را ترسیم کرد) و همچنین چندتن از شاعران مدفون در این محل رفت.
تهیه پرونده ثبتی خانههای تاریخی منطقه 20
مدیرکل میراث فرهنگی صنایعدستی و گردشگری استان تهران از تهیه پرونده ثبتی برخی خانههای تاریخی منطقه20 خبر داد. این اتفاق بهدنبال بازدید مشترک رئیس شورای اسلامی شهر تهران از منطقه20 روی داد. رجبعلی خسروآبادی با بیان این مطلب به روند پیشرفت مرمت و احیای کاروانسرای دوقلو اشاره کرد. وی گفت: عملیات خاکبرداری کاروانسرا با نظارت کارشناسان این ادارهکل در حال اجراست. به گفته این مقام مسئول در سازمان میراث فرهنگی درباره بناهای تاریخی مقبره عماد الکتاب نیز تصمیم گرفته شد تا بنای یادبود این هنرمند بر مزار وی طراحی و ساخته شود.