موقع امتحان، مادرم می‌رفت بازار و برای ما یک نصفه گونی مویز می‌خرید و یادش می‌افتاد که ما باید باهوش شویم و برای امتحان آماده شویم.

چند کلید طلایی محرمانه

او نگران نمره‌ها بود و یک نعلبکی مویز جلوی هرکداممان می‌گذاشت تا آن‌ها را موقع حل کردن ‌ریاضیات یا حفظ کردن جدول مندلیف ببلعیم. اما نمی‌دانم این مویزهای شب امتحان، چرا گاهی خوب بودند و گاهی هم عمل نمی‌کردند. این‌روزها حتماً تو هم درگیر امتحانی. این‌جا می‌توانی چند کلید طلایی بخوانی تا با کمک آن‌ها بهتر با امتحان مواجه شوی.

* * *

کلید اول: ‌استراحت

یکی از کلید‌های مهم آمادگی برای امتحان استراحت به‌موقع است. مهناز تسلیمی، متخصص آموزش سلامت مدارس می‌گوید: «لازم است در زمان امتحان، دانش‌آموزان خوب بخوابند و به اندازه استراحت کنند. فشار زیاد و کم‌خوابی برای یادگیری یا کم‌کردن خواب، نمی‌تواند یادگیری آن‌ها را جبران بکند. برنامه‌ی مطالعاتی خودشان را طوری تنظیم کنند که هشت ساعت خواب مفید روزانه داشته باشند. سحرخیزی به همراه چند حرکت نرمشی ساده و یا یک دوش صبحگاهی، آن‌ها را شاداب و سرحال می کند که در زمان مطالعه از آمادگی فراگیری بهتری برخوردار باشند.» پس استراحت، کلید مهمی است!

* * *

کلید دوم: موقع مطالعه، دهان نجنبد!

یکی از عادت‌های ما موقع مطالعه و درس خواندن، خوردن است. این کارشناس سلامت مدارس توصیه می‌کند: «دانش‌آموزان در زمان مطالعه به خوردن مشغول نشوند. البته آن‌ها می‌توانند با آرامش میان‌وعده و غذای خود را بخورند؛ نه با سرعت و عجله، که ضمن سالم کار کردن دستگاه گوارش آن‌ها، اضطراب به آن‌ها وارد نشود و فراگیری آن‌ها مختل‌ نشود.»

* * *

کلید سوم: فعالیت متفرقه ممنوع!

خیلی از دانش‌آموزان فکر می‌کنند می‌توانند تمام فعالیت‌های متفرقه‌ی خود را در زمان امتحانات داشته باشند. مثل رفتن به خرید، بازی، دیدن تلویزیون و غیره. تسلیمی‌می‌گوید: «فعالیت‌های متفرقه مثل خرید، مشاهده‌ی تلویزیون، مسافرت، مهمانی و... را که ضروری نیستند، در روزهای امتحان باید کم کرد و برنامه‌ریزی ساعتی را برای دوره‌کردن درس‌ها در فرصت‌های مطالعه‌ی آزاد خود انجام داد و در این برنامه‌ریزی روزانه، زمان‌های استراحت، تغذیه و... را تنظیم کنند.»

* * *

کلید چهارم: بهداشت فردی یادمان نرود!

یک بیماری کوچک و یک سهل‌انگاری می‌تواند در زمان امتحان، ضربه‌ی‌ بدی به دانش‌آموزان باشد. بنابراین لازم است بهداشت فردی را به خوبی باید رعایت کنند. متخصص آموزش سلامت می‌گوید: «دانش‌آموزان باید یادشان باشد با سهل‌انگاری، دچار بیماری نشوند که این امر سبب از بین رفتن قوای فکری و تلف‌شدن وقت آن‌ها می‌شود. دست شستن و استحمام و مسواک زدن را هم فراموش نکنند.»

* * *

کلید پنجم: صبحانه؛ رمز موفقیت

مصرف صبحانه و حتی میان‌وعده، به‌ویژه استفاده از شیر، عسل، آب‌میوه به ویژه مرکبات، خرما، دانه‌های روغنی و مغزهای مغذی مثل گردو، کنجد، فندق، بادام، تخمه‌ی گل آفتابگردان و هم‌چنین مصرف خشکبار با قند طبیعی مثل توت، انجیر، خرما، کشمش و غذاهایی مثل عدسی و تخم‌مرغ... توصیه می‌شود که بتواند به دقت و تمرکز دانش‌آموزان کمک کند.

تسلیمی می‌گوید: «دانش‌آموزان در فصل امتحانات، از مصرف مواد غذایی شور مثل ترشی‌جات، ماست، دوغ ترش، تنقلات شور و هم‌چنین نوشابه‌های گازدار و پرقند و غذاهای پرادویه و چرب، شیرینی زیاد و خامه‌دار و نفاخ و هم‌چنین قهوه و چای غلیظ کاملاً خودداری کنند تا در خواب و عملکرد دستگاه گوارش آن‌ها اختلال ایجاد نشود.»

این کارشناس توصیه می‌کند: «خانواده‌ها بهتر است در برنامه‌ی ناهار از غذاهای دریایی،‌ گوشت قرمز، برنج و ماکارونی به‌همراه حبوبات و سویا که سرشار از پروتئین و آهن و ویتامین‌های مؤثر است، تهیه کنند و سالاد کاهو، هویج، گوجه‌فرنگی و یا سبزیجات تازه را هم در کنار غذا تدارک ببینند.» تسلیمی در مورد شام و  مصرف آب هم می‌گوید: «خوردن شام سبک و نوشیدن آب به اندازه‌ی کافی و به‌دفعات هم لازم است.»

* * *

کلید ششم: داروی ضداضطراب ممنوع!

یادمان باشد به‌ هیچ‌عنوان قرص ضد اضطراب نخوریم. تسلیمی می‌گوید: «دانش‌آموزانی که دارای سابقه‌ی بیماری‌های خاص مثل کم‌خونی‌های شدید و یا ناراحتی‌های قلبی، تنفسی، صرع و... هستند یا افرادی که درموقع امتحانات به اضطراب شدید مبتلا می‌شوند با پزشک خود مشورت کنند و از خوردن داروهای ضد اضطراب به‌صورت سرخود، اکیداً خودداری کنند.»

کد خبر 244204
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز