مجموع نظرات: ۰
چهارشنبه ۱۱ دی ۱۳۹۲ - ۰۷:۳۷
۰ نفر

همشهری آنلاین: دانشمندان برای نخستین بار، فسفر را به عنوان یکی از عناصر ضروری برای حیات، در بقایای کیهانی ناشی از انفجار یک ابرنواختر کشف کردند

فسفر در انفجار بقایای یک ابرنواختر

به گزارش مهر، محققان در بقایای انفجار یک ابرنواختر 100 برابر بیشتر از سایر ابرنواخترهای دیگری که در کهکشان راه شیری وجود داشته، فسفر کشف کرده‌اند که این امر نشان می‌دهد انفجارهای بزرگ ستاره‌ها فضایی برای تشکیل این عنصر محسوب می‌شود.

درحالی که ستاره شناسان در انفجارهای پیشین ابرنواختر با وفور کربن، نیتروژن، اکسیژن و سولفور مواجه شده بودند اما بقایا ابرنواختر کاسوپیا ای برای اولین بار با این حجم قابل توجه از عنصر تقریبا کمیاب مواجه شده‌اند.

دائه سیک مون ستاره شناس دانشگاه تورنتو و یکی از نویسندگان مقاله این کشف بزرگ گفت: این 5 عنصر برای حیات ضروری هستند و تنها در ستاره‌های بزرگ تولید می‌شوند. این عناصر حیات هنگام انفجار ستاره‌ها در کهکشان ما پراکنده می‌شوند و به بخشی از ستاره‌ها و سیاره‌ها تبدیل می‌شوند.

دانشمندان تخمین زده‌اند که انفجار بقایا ابرنواختر کاسوپیا ای 300 سال پیش صورت گرفته است. رصدهای جدید این جرم آسمانی توسط یک طیف نگار انجام شده است که روی تلسکوپ 5 متری پالومار در موسسه فناوری کالیفرنیا نصب شده است.

ستاره شناسان اعتقاد دارند که این ستاره 15 تا 25 برابر خورشید جرم داشته است.

وقتی ستاره‌ای با چنین جرمی خالی از هیدروژن می‌شود می‌سوزد تا انرژی تولید کند، هسته این ستاره وارد یک سلسه مراتب سقوط می‌شوند و عناصر سنگین‌تر با هر سقوط با یکدیگر ترکیب می‌شوند.

کد خبر 244319
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز