رئیسجمهور هفته گذشته در دیدار با استانداران تأکید کرده بود که تمایل دولت به استفاده از منابع هدفمندی در امور اجتماعی و سلامت است. علی لاریجانی، رئیس مجلس نیز در نشست با استانداران، از این پیشنهاد استقبال کرده بود.روز پنجشنبه، رئیسجمهور میزبان رؤسای کمیسیونها و تعدادی از نمایندگان مجلس بود تا بر سر چگونگی اجرای فاز دوم هدفمندی یارانهها به تبادل نظر بپردازند.
نمایندگان حاضر در این نشست از هدایت درآمدهای هدفمندی در فازهای بعدی به سمت امور اجتماعی، استقبال کردند. در این جلسه هرچند جزئیات مربوط به چگونگی آزادسازی قیمتها و میزان یارانه پرداختی مورد بحث قرار نگرفته است، طبق گفته سخنگوی دولت و تعدادی از نمایندگان حاضر در جلسه، طرفین بر سر اصلاح نقصهای فعلی این طرح و سپس ادامه آزادسازی قیمتها به توافق رسیدهاند.
بر این اساس مقرر شد دولت طی 2 هفته آینده، با بررسی جزئیات طرح، تبصرهای را به لایحه بودجه 93پیوست کند تا مجلس در جریان بررسی لایحه بودجه به بحث در مورد هدفمندی یارانهها نیز بپردازد. محمدباقر نوبخت گفت: موضوعی که در این جلسه مورد اتفاق نظر بود، این است که پرداخت یارانه نقدی ادامه خواهد داشت و برای برخی خانوارهای ضعیفتر ممکن است بیشتر هم بشود. سخنگوی دولت همچنین بر ضرورت ارائه سهم بخش تولید از درآمدهای هدفمندی یارانهها و ساماندهی قیمت حاملهای انرژی تأکید کرد. تعدادی از نمایندگان حاضر در نشست نیز از اهتمام طرفین برای اختصاص بخشی از درآمدهای هدفمندی در فازهای بعدی به بخش سلامت و تأمین اجتماعی خبر دادند.
موسیالرضا ثروتی، عضو کمیسیون تلفیق به فارس گفت: همه اتفاقنظر داشتند که علاوه بر روش پرداخت نقدی ماهانه 45500تومان روش غیرنقدی نیز دنبال شود و منابع جدیدی که از محل افزایش قیمت حاملهای انرژی بهدست میآید برای امور مهمی مانند بیمه، درمان و امور اجتماعی مردم استفاده شود. عبدالکریم رجبی، عضو کمیسیون تلفیق نیز به تسنیم گفت: در این جلسه دولت و مجلس بر حذف یارانه برخوردارها، افزایش قیمت سوخت، پرداخت یارانه به تولید و اختصاص یارانه فاز دوم به سلامت توافق کردند. اکنون باید اشکالات فاز اول برطرف و ساماندهی شود و تکلیف نوع پرداخت یارانهها از سوی کمیسیون اقتصادی دولت مشخص و سپس درباره اجرای فاز دوم تصمیمگیری شود. نظر دولت این بود که یارانه بهصورت نقدی به اقشار آسیب پذیر پرداخت شود.
سعید زمانیان، دیگر عضو کمیسیون تلفیق گفت: بنای جلسه دولت با نمایندگان ایجاد نوعی ادبیات واحد بود و به جزئیات فاز دوم هدفمندسازی پرداخته نشد. به هیچ عنوان وارد موضوعات جزئی در این مورد نشدیم. مبنای این نشست ایجاد نوعی تعامل نزدیک بین مجلس و دولت برای پیداکردن راهحلهای مناسب با کمترین هزینه و بیشترین بهرهوری بود. جعفر قادری، عضو کمیسیون تلفیق نیز در این مورد به همشهری گفت: در این نشست بر سر کلیات صحبت شد و دولت بیشتر شنونده نظرات نمایندگان بود. مقرر شد دولت با جمعبندی نظرات، در مورد چگونگی رفع نقصهای هدفمندی و ادامه اجرای آن، لایحهای را تنظیم کند و به مجلس برساند تا در جریان بررسی لایحه بودجه، مورد واکاوی قرار گیرد.