افتتاحیه این برنامهها از صبح دیروز در تالار اجتماعات این پارک واقع در خیابان ملاصدرا، خیابان شیراز شمالی، انتهای خیابان پردیس، برگزار شد و علاقمندان ضمن بازدید از ساعتهای آفتابی گوناگونی که از سراسر ایران برای شرکت در این جشنواره به تهران ارسال شده است از ساعت 41تا 71 نیز در جلسات سمینار علمیکه درباره این ابزارهای تاریخی و علمیو همچنین نحوه ساخت ساعت آفتابی تدارک دیده شده بود، شرکت کردند.
حسن ایرجی دبیر دومین جشنواره ساعتهای آفتابی در گفتوگو با خبرگزاری فارس با اشاره به اینکه شاخه آماتوری انجمن نجوم ایران از سال گذشته روز 31 خرداد را روز ساعتهای آفتابی نامگذاری کرده است، گفت: «روز 31 خرداد آغازی برای ورود خورشید به تابستان و طولانیترین روز سال است. در این روز گروههای نجومیمختلف در سراسر کشور برنامههای مختلفی از جمله نمایش ساعتهای آفتابی برگزار میکنند.»
به گزارش پایگاه اینترنتی نجوم، همزمان با برگزاری این جشنواره، برنامههای گوناگونی در سراسر ایران، به مناسبت روز ساعتهای آفتابی برگزار شد. در تهران، موزه زمان با همکاری رصدخانه زعفرانیه تهران و مؤسسه توسعه مطالعات علمی، و در اصفهان، مرکز نجوم ادیب اصفهان در برنامهای ابتکاری، توری درون شهری را برای بازدید عموم از ساعتهای آفتابی و شاخصهای سطح شهر بین ساعات ۹ الی 21 در نظر گرفته بود.
مؤسسه آسمان پارس نیز، گروه دیگری بود که به برگزاری روز ساعتهای آفتابی در میدان زیبا و تاریخی نقش جهان اصفهان پرداخت. در مشهد نیز، دبیرستان فاتح، محل برگزاری باشگاههای نجوم این شهر، تا ساعت ۴ بعد از ظهر میزبان برنامه روز ساعتهای آفتابی بود، که همراه با کارگاه ساخت و نمایش ساعت آفتابی برگزار شد.
کتابخانه عمومی سعادت شهر از ساعت ۹ صبح تا ۵ بعدازظهر برنامهای را برای بازدید عموم تدارک دیده بود.
ایرجی درباره برنامه برگزارشده در تهران گفت: « در این جشنواره به 10 ساعت آفتابی از جمله ساعت آفتابی کشتیرانی بوشهر به علت بهترین حمایت کننده دولتی از ساعتهای آفتابی و ساعت آفتابی بسطام در شاهرود به علت اینکه در ورودی شهرکی نصب شده به عنوان بهترین ترویج کننده فرهنگ ساعتهای آفتابی، لوح تقدیر داده شد.»
جشنواره ساعتهای آفتابی با هدف احیای سنت ساخت و استفاده از ساعتهای آفتابی در نقش وسیله ای علمیکه ترکیبی از هنر، علم و فرهنگ است و ریشه چند هزار ساله در تاریخ تمدنهای گوناگون بشر دارد و در ایران و به ویژه در دوره تمدن اسلامیبه اوج شکوفایی رسیده است، برگزار شد.
این جشنواره در تلاش است تا با ایجاد علاقه باعث افزایش ساخت ساعتهای آفتابی در کشور و همچنین یادآوری شکوه علمیتمدن ایرانی شود و از سوی دیگر باعث گردد تا جستوجویی ملی برای شناخت و یافتن ساعتهای آفتابی فراموش شدهای که روزگاری بر دیوار مساجد یا بازارها یا منازل قدیمینصب بوده اتفاق بیفتد.