حسین هاشمی در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه تاکنون حدود دو میلیون کارت سوخت ابطال و تغییر کلاس داده شده،گفت: این تغییر کلاس مربوط به خودروهای آموزشگاههای رانندگی است که سهمیه سوخت آنها همانند خودروهای عمومی بود در حالی که فعالیت این خودروها جابجایی و حملونقل نبود.
وی گفت: از این تعداد 15هزار کارت سوخت مربوط به خودروهایی است که اسقاط شده بود اما کارت سوخت آنها فعال بوده و مورد استفاده قرار میگرفت. همچنین 7000 کارت سوخت مربوط به آژانسهای غیرفعال بوده که ابطال شده و یک میلیون و 900 هزار کارت سوخت نیز مربوط به موتورسیکلتها و خودروهای سواری شخصی فرسوده است.
هاشمی تصریح کرد: در دو ماه اخیر طبق برآوردها دو میلیون کارت سوخت ابطال شده و روزانه دو میلیون لیتر صرفهجویی در مصرف بنزین را به دنبال داشته است.
معاون صنایع و انرژی ستاد مدیریت حملونقل و سوخت کشور ادامه داد: با برنامهریزی صورت گرفته تا پایان امسال یک میلیون کارت سوخت مربوط به موتورسیکلتهای فاقد پلاک ملی با سن کمتر از 10 سال نیز ابطال میشود. همچنین 350 هزار کارت سوخت نیز مربوط به خودروهای سواری شخصی و وانت بارهای شخصی فرسوده است که سن این خودروها بیش از 30 سال است.
هاشمی درباره برنامههای سه ماهه اول سال 93 در خصوص ساماندهی کارتهای سوخت نیز گفت: ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت طرحهای متعددی را اجرا خواهد کرد و پیشبینی میکنیم در سه ماهه اول سال آینده بتوانیم به کاهش 10 میلیون لیتری مصرف روزانه بنزین دست پیدا کنیم.
به گفته هاشمی تا پایان سال 92 با ابطال کارت سوخت موتورسیکلتها، سواریها و وانتبارهای شخصی فرسوده روزانه چهارمیلیون لیتر صرفهجویی در مصرف بنزین خواهیم داشت.
وی با تاکید بر اینکه ذخایر کارتهای سوخت ابطال شده نیز باطل میشود، اظهار کرد: در فروردین 93 طرحی اجرا خواهد شد که بر اساس آن تمامی کارت سوخت وانت بارها و خودروهای سواری شخصی فرسوده با سن بیش از 25 تا 30 سال ابطال خواهد شد که برآورد تعداد این خودروها 600 هزار دستگاه است.
معاون صنایع و انرژی ستاد مدیریت حملونقل و سوخت کشور خاطرنشان کرد: در سال 93 تمامی موتورسیکلتهای فرسوده که در سال 93 سن این دستگاهها به 10 سال میرسد، با ابطال کارت سوخت مواجه می شوند که تعداد آنها 840 هزار دستگاه برآورد میشود که با احتساب این تعداد در فروردین 93 یک میلیون و 400 هزار کارت سوخت ابطال میشود.