سه‌شنبه ۵ تیر ۱۳۸۶ - ۰۵:۰۱
۰ نفر

این روزها اغلب خانم‌های خانه‌دار مشغول درست کردن انواع و اقسام مرباها از میوه‌های فصل هستند که مربای توت‌فرنگی در رأس همه آنها قرار دارد.

مربا

 همان قدر که توت فرنگی به صورت خام، لذیذ و خوشمزه است، مربا، مارمالاد و شربت آن نیز طرفداران بسیاری دارد.

مربای توت فرنگی
  مواد لازم
- توت فرنگی ریز و سفت و رسیده یک کیلوگرم
- شکر یک کیلوگرم
- وانیل یک قاشق چای‌خوری (در صورت تمایل)

طرز تهیه

رایج‌ترین روش برای درست کردن  مربای توت فرنگی به شرح زیر است:

پس از آنکه دم توت‌فرنگی‌ها را جدا کردید و آنها را خوب شستید، توت‌فرنگی‌ها را داخل قابلمه‌ای که بهتر است لعابی باشد بریزید، لابه‌لای آنها شکر بپاشید و حدود 8 الی 9 ساعت بگذارید تا توت‌فرنگی‌ها به اصطلاح آب بیندازند.

سپس قابلمه را روی شعله زیاد اجاق گاز قرار دهید. هنگام جوشیدن، کفی

روی سطح مربا ایجاد می‌شود که بهتر است آن را یکی دوبار بگیرید. در صورتی که مایل هستید طعم وانیل نیز در مربای شما باشد حالا هنگام اضافه کردن وانیل است. وقتی که شربت مربا قوام آمد، قابلمه را از روی اجاق گاز بردارید. برای آماده شدن مربای توت‌فرنگی، به حدود نیم‌ساعت زمان نیاز است؛ هر چه این مدت طولانی‌تر شود، مربا تیره‌رنگ‌تر می‌شود.

شربت توت فرنگی: در صورتی که می‌خواهید از شربت مربا نیز به صورت جداگانه استفاده کنید، پیش از پخت کامل توت فرنگی‌ها، مقدار زیادی از آب آن را به داخل ظرف دیگری منتقل کنید و سپس با اضافه کردن مقدار نیم کیلوگرم شکر به توت‌فرنگی‌های داخل قابلمه، حرارت دادن را برای چند دقیقه دیگر ادامه دهید تا شربتی که بعد از اضافه کردن شکر حاصل شده نیز قوام بیاید.
نکته: در چنین شرایطی مدت زمان نیم‌ساعته برای پخت کامل توت فرنگی باید کم شود زیرا در غیر این صورت توت فرنگی‌ها در مرحله دوم حرارت دیدن، له می‌شوند یا تغییر رنگ می‌دهند.

نوعی دیگر

برخی خانم‌ها مربای توت فرنگی را به روش دیگری طبخ می‌کنند. در  این روش پس از شست‌وشوی توت فرنگی‌ها،  مقداری شکر را در  یک لیوان آب بریزید و روی شعله اجاق بگذارید تا بجوشد.

در مدت زمان جوشیدن آب و شکر، کف روی آب را بگیرید. پس از آنکه شربت غلیظ شد، پیش از قوام آمدن، توت فرنگی‌ها را به آرامی داخل شربت بریزید و بگذارید روی شعله اجاق گاز چند دقیقه بجوشند تا پخته شوند. به همین راحتی مربای شما آماده می‌شود.

مارمالاد توت فرنگی
  مواد لازم
- توت فرنگی یک کیلوگرم
- شکر نیم کیلوگرم
- ژلاتین 3 ورق

طرز تهیه

 ابتدا توت فرنگی‌ها را شسته و دم و برگ‌های آنها را جدا کنید؛ سپس با استفاده از رنده همه آنها را در کاسه‌ای رنده کنید. شکر را روی توت فرنگی رنده شده بریزید و به مدت 2 الی 3 ساعت صبر کنید.

مخلوط توت فرنگی و شکر را همراه آب آن به داخل قابلمه‌ای منتقل کنید و روی شعله زیاد اجاق گاز قرار دهید تا آب آن به جوش آید. سپس حرارت را کم کنید و بگذارید تا مایه، پخته و غلیظ شود. ورق‌های ژلاتین را در کمی آب جوش حل کرده و به مایه اضافه کرده و با هم مخلوط کنید. بعد از چند جوش، مایه را از روی حرارت بردارید.

کد خبر 25087
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار تغذیه و آشپزی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز