به گزارش ایرنا، میرعلی اشرف عبدالله پوری حسینی رییس سازمان خصوصیسازی، افزود: بر اساس اصل 44 قانون اساسی، نیروگاههای مرتبط با وزارت نیرو باید تا پایان سال 93 واگذار شوند ولی اگر نیروگاهی فروخته و از خریدار پول آن دریافت شود و دولت نیز متعهد شود که برق را به صورت رقابتی خریداری کند اما مشترکین قیمت برق را به صورت واقعی نپردازند، دولت نیز نمیتواند تعهد خود را در قبال نیروگاهها انجام دهد.
پوری حسینی اظهار داشت: دولت نیز برای رفع این مشکل باید از خزانه و بیتالمال برداشت و به نیروگاهها یارانه پرداخت کند ولی اگر چنین اتفاقی نیفتد نیروگاهها از دولت طلبکار میمانند و بدهی خود را نمیتواند به سازمان خصوصیسازی پرداخت کند.
معاون وزارت امور اقتصادی و دارایی ادامه داد: بنابراین علاوه بر واگذاریهای گذشته، واگذاریهای بعدی نیز دچار مشکل خواهند شد.
رییس سازمان خصوصیسازی تصریح کرد: البته در موارد دیگر نظیر حوزه نفت، گاز و حاملهای انرژی نیز چنین وضعیتی وجود دارد و به همین دلیل چرخ خصوصیسازی زمانی خوب میچرخد که در نهایی یا رقابتی کردن قیمتهای فروش محصولات عزم و اراده جدی وجود داشته باشد.
وی درباره وضعیت واگذاریهای بزرگ نیز گفت: واگذاریهای بزرگ نیازمند تامین مالی بزرگ است لذا برای تحقق این امر باید نقدینگیهای خرد را سازماندهی کنیم.
پوری حسینی تصریح کرد: هر چه میزان سهامداران بیشتر باشد و حجم سرمایه کنار هم قرار گرفته، بیشتر باشد به اهداف خصوصیسازی بیشتر نزدیک میشویم.
وی با بیان آنکه ساماندهی سرمایههای خرد تا کنون مغفول مانده و یا شرایط اقتصادی جامعه ضرورت آن را تا کنون ایجاب نکرده است، اظهار امیدواری کرد: با شفافسازی صحنه اقتصادی کشور و تمهیدات اتخاذ شده، چنین نهادهای مالی شکل گیرد تا بر اساس سرمایههای کلان مالی، واگذاریهای بزرگ را به این مجموعهها انجام دهیم.
پوری حسینی خاطرنشان کرد: اگر سهام عدالت به درستی اداره شود، میتواند به یک توانمندی بزرگ مالی با تعداد فراوانی از سهامداران تبدیل شود و به همین دلیل میتوان اختیار این مجموعهها را به شرکتهای بزرگ واگذار کرد.