همشهری آنلاین: گوگل ماهانه ۱۰۰ میلیارد تقاضای جستجو، یا به عبارتی روزانه ۳.۳ میلیارد تقاضای جستجو را پردازش می‌کند.

search

خبرگزاری آلمان از برلین گزارش داد، همین شده که گوگل به نیروی مسلط جستجوی وب تبدیل شده و حتی فعلی برایش طراحی شده است، بعضی‌ها دیگر نمی‌گویند دنبال چیزی به صورت آنلاین می‌گردند، آنها آن را "گوگل" می‌کنند.

اما گزینه‌های جایگزین تجاری دیگری هم فراتر از یاهو و بینگ مایکروسافت وجود دارند. بسیاری از آنها کوچک هستند و با دریافت هزینه اندکی ناشناس ماندن افراد و امنیت داده‌های‌شان را تضمین می‌کنند.

برای نمونه موتور جستجوی داک داک گو (DuckDuckGo) که لوگوی خود را یک اردک قرار داده، از سال 2008 فعال شده است. این موتور جستجو مدعی است که داده‌هایی همچون آدرس آی پی کاربران را ذخیره نمی‌کند. اطلاعاتی هم درباره یک جستجوی اینترنتی، برای نمونه وقتی یک کاربر روی لینک مربوط به یک جستجو کلیک کند، را به دیگر پایگاه‌های اینترنتی ارسال نمی‌کند.

پس از افشاگری‌ها درباره شنود آنلاین آمریکا، داک داک گو شاهد افزایش چشمگیر شمار کاربرانش بوده، به طوری که این تعداد 2.5 برابر شده است.

موتور جستجوی آی اکس کوئیک (Ixquick) هم تاکید دارد که نشانی آی پی کاربران خود را ذخیره نمی‌کند و داده‌های شخصی‌شان را به طرف‌های ثالث واگذار نمی‌کند یا در مرورگرها کوکی به جا نمی‌گذارد.

این موتور جستجو در هلند واقع است و به طور همزمان نتایجی را از چند موتور جستجو به طور همزمان در اختیار کاربر قرار می‌دهد.

استارت پیج هم (Startpage) از سال 2009 هم پا به عرصه جستجوی اینترنتی گذاشته است و امکان تقاضاهای بی‌نام را روی گوگل فراهم آورده است. این صفحه روزانه 5.2 میلیون تقاضای جستجو دارد و پس از افشاگری‌های اخیر افزایش کاربر داشته است.

کیووانت (Qwant) هم یک موتور فرانسوی است که سال 2013 آنلاین شد و حدود 600 میلیون تقاضای جستجو در سال دارد. تمرکز این سایت بر حفظ حریم خصوصی و امنیت است.

استدلال این موتور جستجو آن است که سرویس‌هایی مثل گوگل، بر مبنای محل و تقاضاهای قبلی کاربر، به نتایج مورد جستجو شکل می‌دهد، اما Qwant چنین فیلتری ندارد و به این ترتیب همه اطلاعات را از سراسر جهان و مبتنی بر میزان ارتباط‌شان به موضوع و نه سابقه کاربر گردآوری و ارایه می‌کند.

کد خبر 253480
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز