به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه قم، آیتالله مکارم شیرازی در ابتدای درس خارج فقه خود در مسجد اعظم، اظهار کرد: آداب و رسومی که از پیشینیان باقی میماند به این مفهوم نیست که آنها از ما عاقل تر بودند و ما باید چشم و گوش بسته تسلیم آنها باشیم.
این مرجع تقلید خاطرنشان کرد: گاهی آداب و سنن خوبی از پیشینیان بجا مانده است که پس از نقادی، آداب و رسوم خوب را بپذیریم و رسوم خرافه را کنار بگذاریم.
وی گفت: در مراسم تحویل سال، خانه تکانی، نظافت، دید و بازدید، صله رحم، تبدیل قهرها به آشتی، تبدیل دشمنی ها به دوستی، همه اینها کارهای خوبی هستند.
مکارمشیرازی گفت: گاهی خرافاتی نسل به نسل منتقل میشود که آثار بسیار زیان باری برای افراد جامعه دارد مانند خرافه چهارشنبه سوری.
وی با مذموم شمردن این خرافه افزود: پریدن از روی آتش چه معنایی دارد؟ سرخی و زردی را مبادله کردن چه مفهومی دارد؟ برای کسانی که یکتاپرست و خداپرست هستند این کارها چه معنایی دارد؟ چه تعداد کودکانی که به واسطه مواد منفجره کور شدند؟ چقدر دست ها قطع شد؟ چقدر صورت ها مجروح شد که تا آخر عمر با آن زندگی کنند؟ چقدر خانواده ها مبتلا به داغ فرزندان شد؟
وی با اشاره به جایگاه رسانهها در مبارزه با چنین خرافاتی، اظهار کرد: مسلم این است که این خرافه زیانبار است و نباید به این بال و پر بدهند و رسانهها باید با این خرافات مبارزه کنند.
مکارمشیرازی بیان کرد: نباید گفت که این از نیاکان ماست و باید آن را زنده نگه بداریم، این اشتباه است، باید آثار خوب نیاکانمان را بپذیریم و آثار بد آنها را دور بریزیم و بر آنها پافشاری نکنیم.
وی افزود: ما باید عاقل و هوشیار باشیم و مصلحت فرزندان و جامعه را در نظر بگیریم و واقعا به صورت نقادانه با آثار پیشینیان برخورد کنیم.
وی گفت: امیدواریم که سال به سال این خرافه کمتر شود و سالی را داشته باشیم که این خرافه وجود نداشته باشد و این جای تأسف است که نیروی انتظامی برای کمتر شدن عوارض این آسیب جای مشخصی را برای این مراسم در نظر بگیرد.
مکارم شیرازی افزود: باید برای مبارزه با این خرافات کار فرهنگی و اطلاعرسانی شود و این خرافه برداشته شود و مایه بدبختی نشود.
این مرجع تقلید گفت: در سالهای گذشته هم نسبت به این خرافه تذکر داده بودیم و وظیفه مان بود که امسال هم تکرار کنیم و امیدواریم گوش شنوایی برای آن وجود داشته باشد.