به گزارش ایرنا،مدیرکل حفاظت محیط زیست چهارمحال وبختیاری گفت: براساس آمارگیری سال گذشته از تعداد گونههای جانوری در زیستگاههای استان، 3.7درصد گونههای زیستی به عنوان گونههای در خطر انقراض و تحت حمایت محیط زیست معرفی شد.
سعید یوسف پور از خفاش انگشت دراز، خفاش نعل اسبی، شاه باز، اردک مرمری، دلیجه کوچک، پلنگ، خرس قهوهای، قوچ، ماهی گورخری، بحری، بالابان و اردک اردهای به عنوان شاخصترین گونههای در خطر آسیب و تحت حمایت اداره کل محیط زیست نام برد.
وی اضافه کرد: خشکسالی و شکار بی رویه و بروز تغییرات اکولوژیک از مهمترین دلایل خطر انقراض و آسیب این گونهها بیان شده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه 923 گونه گیاهی و 294 گونه جانوری از انواع پرندگان، پستانداران، ماهیها و خزندگان در استان شناسایی شده است، گفت: این استان با داشتن موقعیت خاص خود در ایران به ویژه در زاگرس مرکزی از تنوع زیستی بالایی برخوردار است.
لیست قرمز گونههای در معرض خطر سازمان جهانی حفاظت از منابع طبیعی که در سال1963 به وجود آمد، جامع ترین لیست وضع نگهداری از منابع طبیعی گیاهی و جانوری است.
لیست موسوم به "دادههای سرخˈ" روی ضوابط دقیق ارزیابی خطر انقراض هزاران گونه و زیرگونه استوار است که این ضوابط همه گونههای دنیا را شامل میشود.