به گزارش مهر، میلیونها نفر در دنیا وجود دارند که صدای خود را از دست داده و مجبورند برای ارتباط با دیگران به صدای رایانهای متوسل شوند. آنها هویت صوتی خود را از دست داده و مجبورند تنها از چند گزینه محدود صوتی استفاده کنند.
در حالی که فناوری VocaliD هنوز در مراحل اولیه است و کارشناسان در حال تکمیل فرایند ضبط صدا هستند اما امیدوارند از یک برنامه اینترنتی یا اپلیکیشین تلفن همراه استفاده کنند تا مردم بتوانند صدای خود را از راه دور و در یک محیط ساکت ضبط کنند چرا که هرچه این ضبط بهتر صورت گیرد صوت ایجاد شده واقعیتر میشود.
کارشناسان در VocaliD برای ایجاد یک صدای سفارشی، آنچه را که یک فرد مبتلا به آسیب دیدگی صوتی میتواند تولید کند را استخراج میکنند و سپس آن را به یک صدای مصنوعی که بخشی از آن توسط یک اهدا کننده صدا ایجاد شده، ترکیب میکنند.
صدای اهدایی بر اساس جنسیت و سن انتخاب میشود از این رو صدای مصنوعی جدید آنها تا جایی که امکان داشته باشد حاوی هویت صوتی اصلی شان خواهد بود اما با شفافیت و وضوح بیان صدای اهدایی.
این ایده سادهای است که میتواند تاثیر قدرتمندی بر روی زندگی افرادی بگذارد که برای حرف زدن به صدای مصنوعی تکیه دارند.
VocaliD تخمین میزند که دهها میلیون نفر در سراسر جهان به صدای رایانهای برای برقراری ارتباط نیاز دارند. گزینههای بسیار محدود در دسترس، اغلب شخصیت ندارند و صدا مانند یک رایانه به گوش میرسد.
کارشناسان از چندین هزار جمله ضبط شده توسط یک اهدا کننده استفاده میکنند تا یک صدای جدید بسازند.
فرایند ضبط صدا دو تا سه ساعت طول میکشد و اهدا کننده جملات کوتاه را میخواند و تکرار میکند که در کنار هم تمامی ترکیبات صوتی موجود در زبان انگلیسی را پوشش میدهد.
کارشناسان پس از ضبط صدا از نرم افزاری برای ترکیب صدای اهدایی با صدای دریافت کننده یا همان بیمار استفاده کرده تا واحدهای گفتار مانند حروف صدا دار و بی صدا را بسازند.
وقتی تمامی این واحدها ایجاد شد صدای مصنوعی خلق میشود و به بیمار امکان میدهد تا هر جملهای را حتی آنهایی که پیشتر توسط فرد اهدا کننده از قبل ضبط نشده باشد را به راحتی بیان کند.