به گزارش ایسنا، دکتر سیاری در همایش روز جهانی بهداشت با موضوع "گزش کوچک تهدید بزرگ" اعلام کرد: سه استان سیستان، هرمزگان و جنوب کرمان هنوز با بیماری مالاریا مواجه هستند که خطر بزرگی است.
وی با بیان اینکه بیماریهای منتقله از ناقلین 50 درصد سلامت مردم دنیا را تهدید میکند، گفت: سالی یک میلیون نفر در اثر این بیماری فوت میکنند و این مسئله بزرگی است زیرا توسط ناقلین صورت میگیرد و دست ما نیستند مثلا ممکن است یک نیمه شب پشهای فرد را نیش بزند و همین باعث انتقال مالاریا و سالک شود.
وی با اشاره به اینکه این بیماریها واکسن ندارند و کنترل آنها ساده نیست به ارتباط شیوع این بیماریها با توسعه اشاره کرد و گفت: در کنار سدسازی که در کشور ما رشد داشته است موش و پشه که ناقلین بیماری هستند نیز افزایش یافته است. پس میبینید در کنار توسعه، بیماری هم میآید.
وی همچنین با اشاره به ارتباط این بیماریها با فقر و عقب ماندگی گفت: به صورت بالفعل فقط سه نوع از این بیماریها کشور ما را تهدید میکند اما به صورت بالقوه تهدیدهای دیگری هم وجود دارد به طور مثال حمل و نقل و مسافرتها میتوانند تهدید کننده باشد.
معاون بهداشتی وزیر بهداشت با بیان اینکه مبارزه با ناقلین در درجه اول اهمیت است بر لزوم بهسازی محیط و حیوانات به خصوص در روستاها تاکید کرد و گفت: بهسازی محیط نیاز به همکاری بین بخشی دارد در کشاورزی و صنعت و توانمندسازی مردم باید اقدامات اساسی صورت بگیرد و سیستم مراقبت برای تشخیص درمان و اطلاع رسانی باید مورد توجه قرار بگیرد.
وی با اشاره به اینکه توانستهایم بیماریهای ناقله را کنترل کنیم، گفت: با این حال خطرها بالقوه در کشور وجود دارد و باید هوشیار باشیم.
وی همچنین به مشاهده شدن یک مورد فلج اطفال در بغداد در ایام عید اشاره کرد و گفت: بعد از گزارش این مشاهده تمام افراد زیر 15 سال که به عراق سفر کرده بودند علیه فلج اطفال واکسینه شدند.
وی با بیان اینکه سیستم بهداشت و درمان پویا و زنده است، گفت: ما باید هوشیار باشیم وگرنه هر لحظه بیماریها به ما حمله میکنند.