به گزارش مهر، در این شیوه سلولهای انسانی به گونهای تغییر داده میشوند که میتواند با سفر به سراسر بدن به طور گزینشی سلولهای سرطانی را هدف قرار داده و بدون آسیب رساندن به سلولهای سالم، سرطان را از بین ببرد.
این دستگاه یک زیست حسگر پروتئینی است که میتواند برای حس کردن فاکتورهای خارجی خاص برنامه ریزی شود. این حسگر بر روی سطح سلول مینشیند.
این دستگاه پس از شناسایی این فاکتورها، سیگنالی را به هسته سلولهای مهندسی شده برای فعال سازی برنامه بیان ژن ارسال میکند.
جاشوا لئونارد، استادیار دانشکده مهندسی و علوم کاربردی مک کورمیک دانشگاه نورت وسترن و مجری این طرح گفت: تا به امروز هیچ راهی وجود نداشت که در آن سلولهای مهندسی شده بتوانند تکههای مهمی از اطلاعات را درباره محیط خود حس کرده و نشان دهند آیا این سلولهای مهندسی در بافت سالم هستند یا در کنار تومور.
به عنوان مثال سلولهای مهندسی شده میتوانند مولکولهای پروتئینی بزرگ و حل شدنی را که نشان میدهد وجود تومورها در نزدیکی این سلولها است تشخیص دهند.
چنین راهبردی قادر است عوارض جانبی درمان سرطان را کاهش داده و همچنین فواید درمانی را بهبود بخشد.
پلتفورم این حسگر به گونهای است که میتوان زیست حسگرها را به طور سفارشی ساخت تا بر اساس نیازهای بیماران مختلف عوامل بیماری زا را تشخیص داده و از بین برد.
در این حالت، میتوان درمانهای برپایه سلول را برنامه ریزی کرد تا مشخص کند چه سلولی باید کشته شود.
پزشکان میتوانند به طور بالقوهای سلولهای ایمنی را از بدن جمع آوری کنند و بیماری آنها را با پلتفورم زیست حسگر، مهندسی کرده و دوباره به بدن بازگردانند.
در این حالت، سلولها میتوانند سرطان و یا بیماری را که برای تشخیص آن برنامه ریزی شدهاند، شناسایی کنند.