براساس گزارش میلآنلاین، این جراحی دوگانه شامل ترمیم رباط ALL که به تازگی در خارج از زانو شناسایی شده، و ترمیم رباط داخلی صلیبی یا ACL از ساق پا تا پشت ران پا امتداد دارد خواهد بود.
آسیبدیدگی رباط قدامی یا ACL یکی از رایجترین آسیبدیدگیهای زانو است که سالانه 50 هزار نفر فقط در بریتانیا به آن مبتلا میشوند. اما اکنون جراحان معتقدند در 95 درصد از این موارد تنها ACL آسیبدیده نیست بلکه آسیب ALL نیز در آن نقش دارد و درمان همزمان این دو رباط میتواند منجر به بهبود سریعتر بیمار شده و امکان حرکت معمولی را برای مفصل زانو فراهم آورد.
دکتر استیون کلیس، جراح زانوی بلژیکی و جان بلمانز نوامبر گذشته برای اولین بار از وجود رباط قدامی یا ALL در زانو خبردادند. این رباط چهار سانتیمتری در خارج از زانو قرار گرفته و از بخش خارجی ران آغاز شده و تا روی استخوان ساق پا ادامه دارد. این دو برای سهسال روی 48 نمونه زانو تحقیق کردند و دریافتند این رباط به شدت باریک بوده و توسط بافتهای مختلف پوشیده شدهاست، از این رو شناسایی و تشخیص آن کار بسیار دشواری است.
براساس تشخیص این رباط باریک، جراحی بهنام آدریان ویلسون در بیمارستان همپشایر تکنیکی جدید را برای ترمیم آسیبدیدگیهای ACL طراحی کردهاست که شامل برداشتن یک بخش از عضله پشت ران به نام همسترینگ است، جراح سپس بافت برداشته شده را به اندازهای تا میزند تا به ضخامت مورد نظر دست پیدا کند.
همچنین در این جراحی رباطی جایگزین ALL آسیبدیده خواهد شد. در حقیقت ابتدا با شیوه جدید ACL آسیبدیده جایگزین شده و سپس دو برش یک سانتیمتری در دوطرف زانو، یکی روی استخوان فمور و دیگری روی استخوان ساق ایجاد میشود. سپس با استفاده از بافت ماهیچه همسترینگ که به طول 11 سانتیمتر از پای بیمار جدا شده، ALL جدیدی ساخته شده و با استفاده از بستهای پلاستیکی به زانو وصل میشود.
اولین جراحی ترمیمی ALL در نوامبر 2013 انجام شده است اما تا به امروز بیش از 50 جراحی مشابه توسط ویلسون انجام گرفتهاست.
جراحان از گذشته میدانستند که بخش خارجی زانو در ایجاد مقاومت و پایداری حرکت مفصل زانو از اهمیتی حیاتی برخوردار است، اما دلیل اینکه چرا افرادی که تحت جراحی جایگزینی ACL قرار میگیرند هنوز دچار مشکلند، ناشناخته باقی مانده بود. با کشف ALL این تکه از پازل درمان زانوهای آسیبدیده نیز کشف شد و اکنون جراحان با اطمینان میگویند که 95 درصد از افراد مبتلا به آسیبدیدگی ACL، به آسیبدیدگی ALL نیز مبتلا هستند.