به گزارش ایرنا، آیتالله اکبر هاشمی رفسنجانی دوشنبه 5 خرداد ماه در دیدار جمعی از مدیران ارشد صنایع تولیدی و شرکتهای دارنده برند برتر داخلی، با اشاره به نقش تولیدگران و کارآفرینان در جوامع گفت: افراد مولد و کارآفرین، با ایجاد اشتغال و رونق اقتصادی در زندگی فردی و اجتماعی انسانها تأثیرگذارند.
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام، با تشریح اوضاع اقتصادی کشور و ضرورت تلاش تولیدگران گفت: امیدواریم با برنامههای دولت و همکاری قوای مختلف و بخش خصوصی، از شرایط فعلی بگذریم و جوانان با شغل مناسب، هم احساس استقلال فردی و هم احساس وظیفه اجتماعی کنند.
وی با بیان تاریخچه، چگونگی و چرایی ساخت شهرکهای صنعتی و توسعه آنها در دوران سازندگی گفت: هدف این کار علاوه بر رونق اشتغال، افزایش تولیدات بومی بود که اگرچه در آغاز کار، خوب بود، امّا موج تعطیلی کارگاههای تولیدی سالهای اخیر، شهرکهای صنعتی را هم در نوردید.
هاشمی رفسنجانی، وجود نیروهای انسانی کارآمد را سرمایه ارزشمند انقلاب و کشور دانست و گفت: هنر مدیریتی، بکارگیری این سرمایهها در خدمت تولید ملی و تقویت خودکفایی کشور است.
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام، نقش تولیدگران را برای رونق پایههای اقتصادی بسیار مهم توصیف کرد و گفت: یکی از ملزومات اقتصاد مقاومتی، اتکا به نیروهای داخلی است تا نگذارند کشور در تحریمهای ظالمانه گرفتار رکود تورمی شود.
وی موانع برای رونق صادرات و واردات را باعث اختلال در نظم اقتصادی کشور دانست و گفت: طولانی شدن ترخیص کالا، علاوه بر ایجاد وقفه در تولید و افزایش قیمتها، هزینههای بیدلیلی را برای کشور ایجاد میکند.
آیتالله هاشمی رفسنجانی، با بیان مصادیقی از دستاوردهای دولت سازندگی برای رفع موانع اداری در مسیر کارهای مردم، از جمله صدور یک روزه گذرنامه و یا گواهینامه رانندگی، گفت: برنامهریزی برای وقت مردم، جلوگیری از هدر رفتن بهترین سرمایه ملی است.
وی در بخش دیگری از سخنان خویش با بیان دلایل رویکردهای جهانی، به برنامههای بلند مدت و به تدوین برنامههای اوّل تا پنجم توسعه در جمهوری اسلامی اشاره کرد و گفت: امسال باید برنامه ششم از سوی دولت آماده و در مجلس تصویب شود تا پس از طی مراحل قانونی در مرحله اجرا قرار گیرد.
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام با یادآوری اصول مربوط به وظایف رهبری و مجمع تشخیص مصلحت نظام در قانون اساسی، گفت: نظارت بر حسن اجرای سیاستهای کلی که از وظایف رهبری است و به مجمع تفویض کردند، میطلبد تا در مراحل قانونگذاری و اجرا مواظبت شود که انحرافی صورت نگیرد.
وی انحراف از سیاستهای کلی در برنامههای اجرایی دولت سابق را باعث عقبگرد کشور از اهداف چشمانداز 20 ساله نظام و برنامهها دانست و گفت: تصویب هزاران طرح بدون کارشناسی در سراسر کشور که محصول جلسات یک ساعته در سفرهای استانی بود، علاوه بر هزینههای گزاف، به خاطر عدم اجرا باعث نا امیدی مردم شده است.
آیتالله هاشمی رفسنجانی، مصرف بیرویه درآمدهای نفتی را بلایی به جان اقتصاد دانست و با اشاره به شکست طرح کارگاههای زودبازده، گفت: طرحی که ادعای اشتغال برای بیکاران را داشت، آنان را بیکاران بدهکار کرد.
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام در بخش دیگری از سخنان خویش، مدیریت آب را برای عبور از خشکسالی و تقویت کشاورزی در سالهای آینده ضروری دانست و گفت: اگر برنامههای علمی باشد، میتوان مصرف فعلی آب کشور در بخش کشاورزی را به نصف رساند که هم نگرانیهای کارشناسان و اقلیمشناسان برای خشکسالیها برطرف میشود و هم زمینهای بیشتری زیر کشت میرود.
آیتالله هاشمی رفسنجانی در پاسخ به تقاضای حاضران برای استفاده از تجربیات میدانی تولیدگران در تدوین سیاستهای کلی و قوانین گفت: کمیسیونهای مجمع تشخیص مصلحت نظام آماده همکاری هستند و شما نیز استنادات و طرحهای خویش را برای رونق تولید در کشور بنویسید و مطمئن باشید از همه ظرفیتهای علمی و تجربی در جهت تقویت بنیههای اقتصادی کشور استفاده میشود.