همشهری‌آنلاین: مدیر موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (ره) گفت: پرفروش‌ترین اثر امام (ره) دیوان اشعار ایشان است که تا کنون بالغ بر یک میلیون نسخه فروش داشته است.

سهراب هادی

به گزارش ایبنا،  سهراب هادی گفت: دیوان امام خمینی(ره) تا کنون 51 بار چاپ شده و در هر چاپ 20 هزار نسخه تیراژ داشته است. این دیوان در چهار نسخه دیگر نیز منتشر شده است. یکی با چاپ نفیس که دو سال پیش به بازار کتاب رسید و دیگری در قطع پالتویی که تا کنون در چهار نوبت به چاپ رسیده است. همچنین قطع خشتی(جیبی) این کتاب تا به حال هشت بار تجدید چاپ شده است.

این هنرمند در ادامه توضیح داد: چاپ نفیس دیوان امام خمینی(ره) در قطع رحلی چاپ شد و در واقع برای کسانی است که می‌خواهند این کتاب را در کلکسیون آثار نفیس خود نگهداری کنند. در این اثر «شمسه» استاد رضا عباسی، از نقاشان و تذهیب‌کاران عصر صفوی، کار شده است. این اثر که در موزه رضا عباسی نگهداری می‌شد اثری جهانی است که از تابلوی مونالیزا نیز اعتبار بیشتری دارد.

هادی در ادامه اضافه کرد: «شمسه» مانیفست هنرهای عباسی محسوب می‌شود. این هنرمند از نگارگرانی است که به وحدت وجود در عرفان اعتقاد داشت و این وحدت وجود در اشعار امام(ره) نیز دیده می‌شود. در چاپ نفیس دیوان امام(ره) آثار دو شخصیت بزرگ عرفانی یعنی امام(ره) و استاد رضا عباسی در کنار یکدیگر قرار گرفته است. این دو اثر با یکدیگر از حیث معنایی و مفهومی پیوندی ناگسستنی دارند.

این گرافیست گفت: «در شمسه» رضا عباسی رنگ‌های تیره‌ای وجود دارد که هر چه از آن فاصله می‌گیریم، تیرگی‌ها به روشنی تبدیل می‌شود. در واقع این همان زشتی‌ها و پلشتی‌های انسان است. نگاه امام(ره) نیز طاهر است و طریقشان این است که محو در ذات حضرت حق شویم.

مولف کتاب «شناخت اسطوره‌های ملل» یادآور شد: قطع وزیری دیوان برای مخاطبان عمومی است و همین معانی تجسمی و معنایی نیز در آن وجود دارد اما با کاغذی معمولی چاپ شده تا قیمتش برای کسانی که می‌خواهند کتاب را بخرند و بخوانند مناسب باشد. قطع وزیری کتاب تاکنون 51 بار چاپ شده و در هر نوبت 20 هزار نسخه داشته است.

وی توضیح داد: نسخه سوم نیز بیشتر مختص جوان‌‌هاست که در قطع پالتویی در ابعاد 21 در 12 سانتیمتر چاپ شده است. این کتاب بر خلاف دو کتاب دیگر که با خوشنویسی جلیل رسولی به چاپ رسیده، صرفاً حروفچینی شده و فاقد خوشنویسی است اما گرافیک و مدیریت اجرایی آن را نیز من بر عهده داشتم.

هادی گفت: دیوان امام (ره) در قطع جیبی با مرکب سوخته قهوه‌ای و کاغذ اُکر نیز در ابعاد 15 در 15 سانتیمتر چاپ شده تا با این ویژگی‌ها آن کلام عرفانی و حالت خاص را منتقل کند. قطع خشتی (جیبی) این دیوان به شکل اسپرت چاپ شده و برای جوان‌ترهاست.

کد خبر 261484

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار ادبیات و کتاب

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha