براساس گزارش CNN، هارولد وايت، فيزيكدان ناسا از سال 2010 درتلاش براي ساخت فضاپيمايي با سيستم رانشي سريعتر از سرعت نور يا FTL است كه امكان حركت فضاپيماها را در سرعتي بيشتر از 300 هزار كيلومتر بر ساعت فراهم خواهدآورد.
وايت كه رئيس تيم رانش پيشرفته ناسا است، بهتازگي تصاويري از طرح فضاپيمايي كه سريعتر از نور سفر خواهد كرد را منتشر ساختهاست. اين تصاوير كه توسط يكي از اعضاي تيم طراحي وايت خلق شدهاند، جزئيات تكنولوژيكي اين فضاپيما را نمايش ميدهند و هيچ شباهتي به فضاپيماهاي داستانهاي جنگهاي ستارهاي ندارد. مارك رادميكر براي خلق اين تصاوير هزار و 600 ساعت زمان صرف كردهاست.
درحال حاضر، حركت سريعتر از نور تنها در فيلمها و داستانهايي مانند جنگهاي ستارهاي امكانپذيرند،از اين رو وايت فضاپيماي خود را IXS Enterprise نامگذاري كردهاست، نام فضاپيمايي كه در فيلم جنگهاي ستارهاي توسط كاپيتان جيمز تي كرك هدايت ميشد.
وايت سال گذشته در كنفرانس فضايي كه در فونيكس برگزار شد، درباره طرحش توضيحاتي داد. وي پيچ و تابهاي فضا را، روزنهاي در نظريه نسبيت عام كه امكان سفر در مسافتهاي بسيار طولاني را در مدت زماني بسيار كوتاه فراهم ميآورد، عاملي براي كاهش طول سفرهاي چندهزار ساله به چند روزه توصيف كرد.
وي پيچ و تاب فضايي را كهكشاني دورافتاده توصيف كرد كه ميتواند نور را در اطراف خود منحرف سازد، پديدهاي كه ميتواند فضا را در پس و پيش فضاپيما پيچ و تاب داده و با وسعت بخشيدن به فضاي پشت فضاپيما، آن را در زمان به جلو براند. وايت با مطالعه نظريات فيزيكداني بهنام ميگل آلكوبير كه در سال 1994 براي اولين بار مدل رياضياتي رانش سريعتر از نور را مطرح ساخت، نسخهاي ديگر از اين نظريه را در قالب اين فضاپيما ارائه كرد.
نيروي رانشي وايت فراتر از فضا رفته و فاصله ميان دو نقطه را كوتاه ميسازد و به فضاپيما امكان سفر با سرعتي بالاتر از نور را ميدهد. چنين فضاپيمايي از محدوديتي بهنام محدوديت سرعت برخوردار نخواهد بود. عملي شدن چنين فناوري ميتواند امكانات بيشتري را براي سفرها و اكتشافات فضايي كه درحال حاضر محدود به كمبودهاي تكنولوژي رانش در فضا هستند، فراهم آورد.
با اينهمه تكنولوژي ساخت چنين فناوري و فضاپيمايي درحال حاضر موجود نيست با اينهمه مدلهاي ارائه شده از فضاپيما ميتواند الگويي براي ساخت آن در زمان وجود تكنولوژيهاي لازم باشند.
هنوز هيچ مدركي مبني بر امكان وجود رانش سريعتر از نور وجود ندارد،اما اين آژانس همچنان به آزمايشهاي خود در اين زمينه ادامه ميدهد،اگرچه هيچ تضميني نيز براي موفقيت وجود ندارد.
نظر شما