همشهری آنلاین: در آستانه یکسالگی دولت تدبیر و امید، رئیس جمهور می گوید تصمیمات جدیدی درباره اشتغال زایی گرفته شده که در صورت عملی شدن می توان انتظار داشت ۱۹۰ هزار شغل جدید تا پایان سال ایجاد شود. در جلسه اخیر شورای عالی اشتغال نیز وزارت کار و معاونت برنامه ریزی رئیس جمهور، گزارشی از دستکم ۵۰ راهکار مهار بیکاری ارائه کرده اند؛ با این وجود هنوز حدود ۲.۵ میلیون کارجو چشم انتظار اقدام عملی دولت در بازار کار هستند.

حسن روحانی

به گزارش خبرنگار مهر، بیکاری و مسئله اشتغال جوانان سالیان متمادی است که کشور را درگیر خود کرده و تقریبا می‌توان گفت دستکم 4 دولت گذشته نتوانسته‌اند بر این معضل بزرگ ملی فائق آیند.

تلاش‌ها و اقدمات فراوانی از تزریق منابع بانکی به طرح‌های خوداشتغالی، بنگاه‌های کوچک زودبازده و تا حدودی نیز مشاغل خانگی صورت گرفته؛ اما ماحصل کار نتوانسته است منجر به مهار بیکاری در کشور شود و بسته بودن درهای بازار کار همچنان به عنوان یکی از بزرگترین معضلات خانواده‌ها باقی مانده است.

میلیاردها تومان پول در سال‌های فعالیت دولت‌های هفتم تا دهم به ایجاد اشتغال در کشور اختصاص داده شد اما کارشناسان بازار کار می‌گویند این اقدام دولت ها به جای اینکه منجر به اشتغال زایی قابل توجه شود، منجر به ایجاد بیکاران بدهکار در کشور شده است.

از حدود یکسال پیش تاکنون هم که دولت تدبیر و امید بر سر کار آمده است، اشتغال به عنوان یکی از بزرگترین خواسته‌ها و مسائل پیش روی جوانان مطرح شده و دولت یازدهم نیز وعده کرده در اینباره قدامات موثری را انجام خواهد داد.

در حال حاضر، طبق آمارهای رسمی کشور حدود 2 میلیون و 500 هزارنفر بیکار مطلق عموما زیر 30 سال در کشور داریم که بخش قابل توجهی از این گروه بالغ بر 1.2 میلیون نفر را تنها فارغ التحصیلان دانشگاه ها تشکیل می‌دهند.

طی 8 سال فعالیت دولت‌های نهم و دهم، منابع فراوانی از سوی بانک‌ها با هدف ایجاد اشتغال به طرح‌های گوناگون تزریق شد، اما آنچه که مقامات دولت تدبیر و امید از نتیجه آن سخن می گویند تنها آمارسازی و نشان دادن کاهش نرخ بیکاری بر روی کاغذ بوده و در واقعیت مسائل پیش روی جوانان جویای کار همچنان به قوت خود باقی ماند.

دکتر حسن روحانی رئیس دولت یازدهم در اولین گزارش 100 روزه از فعالیت دولت خود، پرداختن به مسئله بیکاری را از مهم ترین برنامه‌های این دولت اعلام کرد. وی همچنین عنوان کرد، بیکاری موضوعی بسیار جدی است که دولت با آن مواجه است.

علاوه بر رئیس جمهور، تاکنون مقامات مختلفی از دولت تدبیر و امید مانند وزیر کار، وزیر کشور، وزیر ارشاد، وزیر اقتصاد، نیلی مشاور اقتصادی، معاون اول رئیس جمهور، ترکان دیگر مشاور رئیس جمهور و برخی مقامات دیگر درباره بیکاری سخن گفته‌اند.

تاکید قریب به اتفاق مقامات دولت تدبیر و امید بزرگ بودن وسعت بیکاری در کشور، جدی بودن این مسئله برای دولت و خانواده‌ها و لزوم پرداختن به آن بوده است. آنها همچنین هشدارهای مکرری درباره عبور بیکاری از مرز 10 میلیون نفر داده‌اند.

در روزهای گذشته، رئیس جمهور یکبار دیگر درباره تلاش دولت تدبیر و امید برای حل مشکل بیکاری سخن گفت و عنوان داشت: آنچه به مردم قول داده بودیم در سال 92 محقق شد. برای سال 93 هم برنامه داریم و می دانیم می خواهیم به کجا برسیم و بر این مبنا حرکت می کنیم تا معضل بیکاری را به زانو درآوریم.

وی تصریح کرد: بر این اساس در دولت تصمیماتی اتخاذ شد که در صورت عملیاتی شدن، می تواند 190 هزار شغل ایجاد کند.

طی روزهای گذشته نیز عادل آذر رئیس مرکز آمار ایران در گزارشی از وضعیت بیکاری گفت: هم ‌اکنون نرخ بیکاری در میان جوانان 26.4 درصد است، البته کیفیت نرخ بیکاری تغییر کرده است.

رئیس مرکز آمار ایران اظهارداشت: براساس آمار، بین سال های 84 و 92 نرخ بیکاری برای افراد بی سواد تغییر نکرده است و درباره افراد دیپلم و زیردیپلم این میزان از 8.6 درصد به 12.1 درصد رسیده است.

آذر ادامه داد: اما درباره کسانی که تحصیلات عالی دارند این میزان از 15.5 درصد به 18.9 درصد رسیده که این موضوع نگران کننده است.

وی به بحث ایجاد اشتغال اشاره کرد و اظهارداشت: اگر پیش از این به ازای هر 20 میلیون تومان یک شغل ایجاد می‌ شد، اکنون باید کارهای دانش‌ بنیان و دانش‌ محور انجام دهیم که هزینه ‌های بالاتری نیاز دارد.

وی افزود: یکی دیگر از چالش‌‌های جدی ما اشتغال زنان جوان است چرا که جهت‌ گیری شغل‌‌های ما مردانه بوده و باید به فکر کار مناسب برای آنها باشیم.

کد خبر 265718

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار دولت

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha