نمایندگان در نشست علنی امروز (یکشنبه 29 تیر) مجلس شورای اسلامی و در جریان بررسی طرح نحوه تشکیل و فعالیت احزاب و گروههای سیاسی با اصل ماده 11 این طرح با 156 رای موافق، 4 رای مخالف و 9 رای ممتنع از مجموع 219 نماینده حاضر در صحن موافقت کردند.
به گزارش خبرگزاري خانه ملت، در نشست امروز نمایندگان با پیشنهاد میرمحمدی درباره حذف بند 10 ماده 11 این طرح با 132 رای موافق، 22 رای مخالف و 21 رای ممتنع از مجموع 216 نماینده حاضر در صحن موافقت کردند.
لازم به ذکر است در حین بررسی ماده 11 سید حسین نقوی حسینی در اخطار قانون اساسی با استناد به اصل 156 و 159 گفت: مرجع رسیدگی به شکایات دادگستری و قوه قضائیه است بنابراین اگر بر اساس بند 9 ماده 11 طرح نحوه فعالیت احزاب و گروههای سیاسی این وظیفه را به کمیسیون احزاب بسپاریم، خلاف قانون اساسی است.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس افزود: رسیدگی به شکایات روند قضایی دارد و ذکر عبارت "در چارچوب این قانون" در بند 9 ماده 11 مشکل را حل نمیکند.
محمدحسن ابوترابیفرد اخطار این نماینده را وارد دانست و گفت: میتوان توصیفی آورد که بهعنوان شکایت نباشد و رسیدگی به گزارشات و مستندات جایگزین عبارت رسیدگی به شکایت اشخاص حقیقی و حقوقی شود.
براساس ماده 11 وظایف و اختیارات کمیسیون احزاب مطابق مفاد این قانون به شرح زیر است:
1- بررسی شرایط متقاضیان تاسیس حزب، اعضای شورای مرکزی، دبیرکل، بازرسان و مسئولان شعب استانی و ثبت و صدور مجوز اولیه تاسیس
2- احزار شرایط موضوع ماده 6 و 8 و صدور پروانه فعالیت نهایی حزب
3- رسیدگی و تایید مرامنامه و اساسنامه و تغییرات احتمالی در آنها و اتخاذ تصمیم بر اساس این قانون
4- نظارت بر انتخاب شورای مرکزی احزاب و نیز کنگرههای حزبی آنها طبق ماده 9 این قانون
5- بررسی و اتخاذ تصمیم در مورد تخلفات موضوع ماده 18 این قانون
6- بررسی و اتخاذ تصمیم درخصوص درخواست برگزاری تجمعات و راهپیماییها
7- بررسی گزارشهای مالی و عملکرد سالانه احزاب
8- اتخاذ تصمیم در مورد میزان پرداخت کمک به احزاب در چارچوب قوانین و مقررات جاری
9- رسیدگی به شکایت اشخاص حقیقی و حقوقی از احزاب در چارچوب این قوانین
10- توقیف پروانه فعالیت نهایی احزاب و معرفی آنها به دادگاه ذیصلاح جهت انحلال طبق ماده 20 این قانون
نظر شما