به گزارش همشهري، نياز برخي از افراد به خون ازجمله بیماران هموفیلی، تالاسمی، دیالیزی، بیماران نیازمند به جراحی، نوزادان مبتلا به عوارض ناشی از ناسازگاری خون، پیوند اعضا، مصدومان سوانح مختلف مثل سوختگیهای شدید، مصدومان تصادفات رانندگی و مبتلایان به انواع سرطانها به ویژه در مرحله شیمی درمانی، همیشگی و اضطراری است.
به همين دليل از ابتداي ماه مبارك رمضان تاكنون، مسئولان و كارشناسان سازمان انتقال خون ايران از مردم خواستهاند تا با توجه به كاهش ذخاير خوني در ماه مبارك رمضان، افراد نيازمند به خون را تنها نگذارند و با اهداي خون خود در يك امر خيرخواهانه و انساندوستانه مشاركت كنند. علياصغر صفريفرد، کارشناس ارشد خونشناسی و بانک خون گفت:
اهداي خون بهعنوان اهداي يك عضو و بافت زنده از بدن يكي از اقدامات انساندوستانه و خيرخواهانه است كه بهخصوص درماه رمضان ثواب فراوان دارد و پاداش کثیری را نصيب اهدا کننده ایثارگر میکند. اهدا خون، خدمتي است كه با صرف وقت کم ميتواند حداقل جان 3 نفر را نجات بخشد. ترس از ضعف و بيحالي پس از اهداي خون، نكته مهمي است كه احتمال دارد سبب كاهش تمايل به اهداي خون در ماه رمضان شود.
اين كارشناس سازمان انتقال خون، توصیه كرد که براي جلوگيري از اين وضعيت، افرادي كه قصد اهداي خون دارند، بايد روز قبل و بعد از اهداي خون در فاصله افطار تا سحر، مايعات زياد بهخصوص نوشيدنيهاي شيرين مانند شربت بنوشند تا حجم خون متعادل شود. چند روز قبل هم علیاکبر پورفتحالله، مدیر عامل سازمان انتقال خون ایران از مردم خواست كه چون به دلیل روزهدار بودن بسیاري از مردم، آمار اهدای خون در کشور با افت چشمگیری مواجه شده و ذخایر خونی کشور برای کمک به بیماران نیازمند، کاهش پیدا کرده است، خون خود را اهدا كنند.
به گفته اين مقام مسئول، روزهداری نهتنها با اهدای خون منافاتی ندارد بلکه حتی به سلامت بدن نیز کمک میکند. افراد روزهدار بدون بهوجود آمدن هیچ مشکل یا عارضهای جسمی، میتوانند در روزهای ماه رمضان، خون اهدا کنند. سازمان انتقال خون اعلام کرده است که در ماه رمضان ساعت کار پایگاههای انتقال خون در سراسر کشور را افزایش داده و مردم میتوانند بعد از افطار به این مراکز برای اهدای خون مراجعه کنند.
نظر شما