همشهری آنلاین: مدیر گروه پستانداران سازمان محیط زیست از آغاز مطالعات انتقال گوزن‌های زرد از جزیره اشک ظرف یک ماه آینده خبر داد و گفت: پس از این مطالعات با اعتباری معادل ۱۶۰ میلیون تومان مرداد ماه سال آینده گوزن‌ها به سایت‌های مطالعه شده منتقل می‌شوند.

به گزارش مهر، سید محمد نصرتی گفت: در حال حاضر حدود 12 سایت تکثیر گوزن زرد در اسارت در کشور وجود دارد که بیشترین سایت‌ها از سال 86 به بعد تاسیس شده است.

دشت ناز ساری تنها سایت استاندارد تکثیر گوزن زرد


به گفته وی اولین سایت تکثیر گوزن زرد در دشت ناز ساری تاسیس شد که می‌توان گفت تنها سایت استاندارد به لحاظ وسعت و سایر امکانات در کشور برای تکثیر و پرورش این گونه در معرض انقراض است.

وی با بیان این که وسعت این سایت حدود 50 هکتار است اظهار داشت: در ابتدا در این سایت حدود 110 راس گوزن زرد وجود داشت که برای تعدیل جمعیت تعدادی از این گوزن‌ها به دیگر سایت‌های تکثیر این گونه در سایر نقاط کشور منتقل شدند و در حال حاضر حدود 30 راس گوزن زرد در دشت ناز ساری وجود دارد.

40 گوزن زرد در سایت ونو ایلام


وی با اشاره به این که به غیر از دشت ناز تنها سایتی که از نظر تکثیر این گونه در معرض انقراض موفق بوده سایت ونو در ایلام است تصریح کرد: در حال حاضر در این سایت نیز حدود 40 راس گوزن زرد وجود دارد.

رئیس گروه پستانداران سازمان محیط زیست اظهار داشت: در سایر سایت‌های پرورش و تکثیر گوزن زرد در کشور کمتر از 10 راس گوزن زرد وجود دارد و از آنجایی که این سایت‌ها در مکان‌های مختلف و بدون مطالعه تاسیس شده‌اند موفقیت چندانی نداشته‌اند.

آغاز مطالعات انتقال گوزن‌های زرد از جزیره اشک ظرف یک ماه آینده


نصرتی تاکید کرد: سازمان محیط زیست برای جمع‌آوری ساماندهی و انتقال گوزن‌های زرد از سایت‌های مختلف در کشور برنامه‌ریزی کرده است.

احیا گوزن زرد تنها با دو سوم جمعیت طبیعی این گونه

به گفته وی در حال حاضر جمعیت گوزن زرد در کل کشور حدود 350 راس است که از این تعداد حدود 220 راس در جزیره اشک دریاچه ارومیه هستند و در حقیقت تنها این جمعیت که شرایط آن طبیعی بوده و در اسارت نیست جمعیتی است که می‌توان برای احیای این گونه روی آن حساب کرد.

ناهنجاری ژنتیکی در سایت‌های تکثیر گوزن زرد به خاطر درون‌آمیزی


نصرتی اظهار داشت: در سایر مکان‌ها به دلیل وجود ناهنجاری‌های ناشی از اختلالات ژنتیکی به خاطر درون آمیزی نمی‌توان روی جمعیت این گونه برای احیای گوزن زرد حساب باز کرد.

رئیس گروه پستانداران سازمان محیط زیست گفت: تا یک ماه آینده مطالعات پایه و جامعی با کمک مشاوران خارجی برای انتقال گوزن‌های زرد از جزیره اشک دریاچه ارومیه که به دلیل شرایط خشکسالی و شرایط ویژه این دریاچه در سال‌های اخیر برای آن‌ها احساس خطر می‌شود انجام می‌شود.

انتقال گوزن‌های زرد از جزیره اشک تا مرداد سال آینده با کمک مشاوران خارجی


نصرتی افزود: پس از انجام مطالعات پایه به کمک کارشناسان و مشاوران خارجی که از طرف IUCN معرفی می‌شوند تا مرداد ماه سال آینده گوزن‌های زرد از جزیره اشک به مکان‌هایی که پس از مطالعه توسط این افراد مشخص می‌شوند انتقال داده می‌شوند.

کاهش 100 گوزن زرد در کشور به دلیل آفت میاز و فرار از جزیره اشک در سال گذشته

وی با اشاره به تلفات حدود 100 راس گوزن زرد در سال گذشته که تعدادی از آن‌ها به دلیل شرایط خاص جزیره اشک از آن خارج و به زیستگاه‌های خارج از کشور فرار کردند و تعدادی دیگر نیز در سایت‌های استان خوزستان به دلیل حمله آفت میاز از بین رفتند افزود: با برنامه‌ریزی‌هایی که با کمک مشاوران خارجی انجام می‌شود امیدواریم بتوانیم این گونه در معرض تهدید که درحال حاضر در لیست قرمز IUCN قرار دارد از خطر انقراض نجات دهیم.

اعتبار 160 میلیونی برای انتقال گوزن‌های زرد از جزیره اشک

به گفته نصرتی، سازمان محیط زیست برای این موضوع اعتباری معادل 160 میلیون تومان برای سال جاری در نظر گرفته است.

کد خبر 267830

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار محیط زیست

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha