"مریخی ها خود ما هستیم"، کتابی علمی است که با زبانی قابل درک برای علاقه مندان نجوم، اخترفیزیک و پدیده های کیهان شناختی، برپایه نظریه "مهبانگ" یا "بیگ بنگ" به بررسی ساختار شکل گیری شیمی و بیولوژی جهان از 13.7 میلیارد سال قبل تاکنون می پردازد و در نهایت با طرح این سئوال که آیا ما تنها جانداران کیهان هستیم یا ارگانیسمهای دیگری نیز خارج از زمین ما زندگی می کنند یا خیر، به این نکته تاکید می کند که یافتن پاسخی شایسته برای این پرسش، امروزه به یکی از چالشهای مهم بشر معاصر تبدیل شده است.
این کتاب، به دلیل بهره گیری از زبانی ساده، شیرین و به دور از اصطلاحات تخصصی پیچیده در ارائه اطلاعات علمی معتبر، می تواند به عنوان منبعی مفید و ارزشمند برای کسانی که پدیده های نجومی را تنها به خاطر علایق شخصی دنبال می کنند یا دانش آموزانی که جویندگان آینده این حوزه علمی هستند مورد استفاده قرار گیرد.
در بخشی از این کتاب، نویسنده با بیان ماجرایی توضیح می دهد که چرا جامعه جهانی تصور می کنند مریخی ها موجوداتی سبز رنگ هستند.
جووانی فابیریتزیو بینیامی (Giovanni FabrizioBignami)، نویسنده این اثر یکی از دانشمندان برجسته در عرضه اخترفیزیک است که از سال 2010 تاکنون ریاست "کمیته بین المللی تحقیقات فضایی" و از سال 2011 ریاست "موسسه ملی فیزیک نجوم ایتالیا" را به عهده دارد. پروفسور بینیامی، علاوه بر فعالیتهای پژوهشی، آموزشی آکادمیک و مدیریتی در حوزه نجوم، سالهاست که با برگزاری برنامههای تلویزیونی، کنفرانسها و سیمنارها در سراسر اروپا و تالیف کتب و مقالات مختلف نقش مهمی در تشویق و جذب اذهان عمومی به این حوزه عملی ایفا کرده است.
جووانی بینیامی در سال 1975، ستاره نوترونیPSR B0633+17 را که در فاصله حدود 815 سال نوری از زمین واقع در صورت فلکی جوزا قرار دارد با اصطلاح "جمینگا"- مخفف عبارت "چشمه پرتو گامای جوزایی" نامگذاری کرد. جایزه "برونو روسی" از سوی انجمن نجوم آمریکا، نشان Massey Award از سوی انجمن سلطنتی انگلیس، نشان لژیون دونور فرانسه، مدال نقره آژانس فضایی روسیه و نشان بلز پاسکال آکادمی علوم اروپا تنها بخشی از جوایزی هستند که به این دانشمند اعطا شده است.
نکته حائز اهمیت، واگذاری حق معنوی نویسنده به مترجم و انتشارات مازیار است که در قالب یادداشتی در صفحه سوم این کتاب درج شده است. گفتگوی میان مترجم و نویسنده در خصوص "مریخی ها خود ما هستیم" نیزاز دیگر نکات قابل توجه این اثر است.
هدا عربشاهی که این کتاب را از زبان ایتالیایی به فارسی برگردانده است، روزنامه نگار علمی، مترجم و نویسنده است که پیش از این رمانهای "آنروز خواهد آمد" و "زمان منفی" از وی منتشر شده بود.
نظر شما