همشهری آنلاین: فرود هواپیمای شرکت فلای دوبی در فرودگاه بندر‌عباس به دلیل تناقض اظهارات خلبان با طرح پرواز بوده و هیچ‌گونه بحث نظامی و امنیتی در رابطه با آن مطرح نیست.

هواپیما

ايسنا نوشت: عصر روز جمعه یک هواپیمای شرکت فلای دوبی که قندهار را به مقصد دوبی ترک کرده بود با 141 مسافر و هفت خدمه در فرودگاه بندر‌عباس به زمین نشست.

به دنبال این فرود بحث‌های گوناگونی در رابطه با ماهیت نظامی این هواپیما و یا مسائل امنیتی ایجاد شده درباره‌ی اهداف این پرواز در رسانه‌ها مطرح شد که البته از سوی شرکت فرودگاه‌های کشور رد شد.

به گفته معاون هوانوردی سازمان هواپیمایی کشور دلیل اصلی فرود این هواپیما در فرودگاه بندر‌عباس تناقض اظهارات این خلبان با طرح پرواز و البته شناسه پرواز و مجوز صادر‌شده بوده است.

به دنبال این موضوع مسوولان هوایی ایران از خلبان درخواست کرده‌اند بار دیگر به حریم هوایی افغانستان باز گردد که به دلیل کمبود سوخت خلبان ترجیح داده که در فرودگاه بندرعباس بنشیند.

این هواپیما در ساعت 18:57 روز جمعه در فرودگاه بندرعباس به زمین نشسته و پس از انجام هماهنگی‌های لازم و مذاکره صورت گرفته با شرکت فرودگاه‌ها مشکلات آن حل شده، اما شرکت فلای دوبی یک بویینگ 737 را به عنوان هواپیمای جایگزین به بندرعباس فرستاده و مسافران این هواپیما در ساعت 2:42 بامداد شنبه ایران را به مقصد دوبی ترک کردند.

یک مقام آگاه در شرکت فرودگاه‌های کشور در رابطه با بحث‌های مطرح شده که این هواپیما را با مسائل نظامی ارتباط می‌داد، با رد اخبار منتشر شده درباره اسکورت نظامی هواپیمای مورد نظر و نشاندن اجباری هواپیما در بندرعباس، به ایسنا گفت: این موضوع به هیچ عنوان صحت نداشته و همان‌طور که شرکت فرودگاه‌ها نیز اعلام کرده به دلیل تناقضات مجوز پرواز مجبور به بازرسی این هواپیما شده‌اند و پس از انجام بررسی‌های لازم مسافران این پرواز به مقصد رسیدند.

تسنيم نيز نوشت: جاسم جادری استاندار هرمزگان به تشریح جزئیات فرود هواپیمای اجاره شده آمریکایی در فرودگاه بندرعباس پرداخت و گفت: این هواپیما که متعلق به یک شرکت خصوصی امارات بوده قصد عبور از فضای ایران را داشت، اما اطلاعات آن در سیستم کریدور هوایی ایران ثبت نشده بود.

وی افزود: پس از آنکه از خلبان هواپیما درخواست اطلاعات شد، متوجه شدیم این اطلاعات غلط است و متناقض با آن اطلاعات اولیه بوده لذا با اخطار داده شده این هواپیما در فرودگاه بندرعباس به زمین نشست.

خلبان اطلاعات غلط به ما داده بود

استاندار هرمزگان تصریح کرد: با هماهنگی‌های صورت گرفته و به دلیل ارائه اطلاعات غلط از سوی خلبان، مجبور به نشاندن این هواپیما شدیم تا اطلاعات دقیق‌تری به ما بدهند و برهمین اساس در فرودگاه بندرعباس آن هواپیما را مجبور به فرود کردیم.

خلبان امضا داد که اطلاعات غلط داده است

جادری با بیان اینکه پس از گفت‌وگو با خلبان هواپیما، وی به اشتباهات خود اعتراف کرد و امضا کرد که به ما اطلاعات غلط داده است، گفت: پس از آنکه ما از خلبان پرواز خواستیم به مقصد خود پرواز کند، به ما گفت که مدت زمان بسیاری از پروازش گذشته و باید گروه دیگری بیایند و هواپیما را به پرواز درآورند.

وی با اشاره به برخورد مناسب نیروهای ایرانی با کادر پرواز هواپیما، گفت: هواپیمای مذکور ساعت 22 شب گذشته می‌توانست پرواز کند، اما به دلیل توقف زیاد و نداشتن مجوز پرواز از سوی خلبان و حضور گروه دوم و در اختیار گرفتن کنترل هواپیما، آنها ساعت 3 بامداد فرودگاه بندرعباس را ترک کرد.

استاندار هرمزگان با بیان اینکه فرودگاه بندرعباس حتی سوخت هم در اختیار این هواپیما قرار داده است، تصریح کرد: ما رفتاری مناسب با آنها داشتیم، اما آنها تلاش می‌کردند همکاری با ما نداشته باشند.

جادری ادامه داد: به دلیل اینکه آنها ورودشان به ایران غیرقانونی بود و اطلاعات غلط داده بودند، ترسیده بودند و حتی پیشنهاد ما برای استفاده از سرویس بهداشتی و استراحت داخل فرودگاه را هم نپذیرفتند.

وی خاطر نشان کرد: هیچ فرد نظامی به سمت هواپیما نرفت و تنها مدیر فرودگاه با آنها در ارتباط بود.

استاندار هرمزگان همچنین گفت: از مجموع 140 سرنشین هواپیما، 110 نفر آمریکایی و بقیه نیز از نظامیان کشورهای عضو ناتو بودند.

کد خبر 271074

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار اقتصاد كلان

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha