فرانسوا اولاند، رئيسجمهور فرانسه كه براساس اعلام رسمي دولتش ۹۵۰ نفر از اتباع كشورش در فعاليتهاي تروريستي داعش حضور دارند، روز گذشته در سخنراني افتتاحيه اين نشست، داعش را تهديدي جهاني توصيف كرد كه براي مبارزه با آن يك واكنش جهاني لازم است. وي همچنين اعلام كرد كه اين كنفرانس وحدت كشورهاي شركتكننده را در مقابل تروريسم نشان ميدهد. اين در حالي است كه فرانسه به بهانه داعش بهدنبال حمايت از گروههاي مخالف دولت سوريه است.
اولاند در مراسم گشايش اين نشست هم اعلام كرد كه بدون درنظر گرفتن آينده سوريه نميتوان با داعش مقابله كرد. فواد معصوم، رئيسجمهور عراق هم كه رياست اين نشست را بهصورت مشترك با اولاند بر عهده داشت در سخنراني خود داعش را مسئول بدترين فجايع در تاريخ عراق دانست. وي تأكيد كرد كه درصورت مقابله نشدن با داعش خطر آن ميتواند كشورهاي ديگر را هم در بر بگيرد.
وزراي خارجه كشورهاي مهم اروپا، نمايندگان ۵ عضو دائم شوراي امنيت سازمان ملل و كشورهاي عربي مانند عربستان، قطر، كويت و امارات در اين كنفرانس حضور داشتند. جان كري، وزير امور خارجه آمريكا پس از تور خاورميانه خود با اعلام اينكه ۴۰ كشور آماده شركت در ائتلاف عليه داعش هستند در پاريس به سر ميبرد تا مذاكرات در اين رابطه را ادامه دهد. گروه تروريستي داعش هم در واكنش به تشكيل ائتلاف آمريكايي-عربي، اعلام كرده كه همه كشورهاي اين ائتلاف را هدف حمله قرار خواهد داد.اين گروه در بيانيه خود در اين رابطه اعلام كرده كه رشتهاي از حملات را عليه كشورهاي اين ائتلاف از جمله كشورهاي عربي انجام خواهد داد. اين در حالي است كه كشورهاي عربي حوزه خليج فارس تاكنون باهيچ تهديدي از سوي داعش مواجه نشدهاند.
اين در حالي است كه شك و شبهههاي فراواني درباره نتيجهبخش بودن حملات هوايي عليه داعش وجود دارد. نتايج تحقيق مركز بينالمللي مطالعات افراطيون كه مقر آن در لندن است نشان ميدهد اتباع اكثر كشورهاي شركتكننده در اين ائتلاف عضو گروه تروريستي داعش هستند. همچنين گروهي از كشورهايي كه حالا براي بهاصطلاح مقابله با داعش اعلام آمادگي كردهاند پرونده مفصلي در كمكهاي مالي و تسليحاتي به داعش دارند كه حتي مقامهاي غرب هم از آن با خبر هستند. گرد مولر، وزير توسعه آلمان به تازگي در گفتوگو با شبكه ZDF وقتي بحث به حاميان مالي داعش رسيد به برخي كشورهاي عربي منطقه اشاره كرد و اصليترين حامي مالي اين گروه تروريستي را قطر دانست.
آخرين برآوردها نشان ميدهد كه قطر كه هميشه نقش متحد براي آمريكا را بازي كرده حداقل ۳ ميليارد دلار به گروههاي مسلح مخالف سوريه كمك كرده كه بخش اعظم اين پول به داعش رسيده است. عربستان سعودي و كويت هم از ديگر متهمان تأمين مالي داعش هستند كه حالا خود را عضو ائتلاف آمريكا معرفي كردهاند. به عقيده كساني كه از ساختار گروههاي افراطي مطلع هستند، درحاليكه كمكهاي مالي و تسليحاتي گسترده به اين گروه تروريستي ادامه دارد حملات هوايي نميتواند نتيجه عملي و ريشهاي بهدنبال داشته باشد؛ بهويژه آنكه حاميان داعش در ميان ائتلاف آمريكا حالا ژست مقابله با تروريسم را گرفتهاند.
نظر شما