به گزارش ایرنا، حسن پسندیده در نشست ساماندهی مدیریت پسماندهای استانهای ساحلی شمالی با اشاره به ماده 11 قانون مدیریت پسماندها، اظهار کرد: سازمان حفاظت محیط زیست با همکاری وزارتخانههای بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، صنعت معدن تجارت، نیرو، نفت و جهاد کشاورزی ضوابط مدیریت اجرایی پسماندها را تدوین میکند و در شورای عالی حفاظت محیط زیست به تصویب خواهد رساند.
وی افزود: سازمان حفاظت محیط زیست با مشارکت دستگاههای اجرایی در سالیان گذشته ضوابط و روشهای مدیریت اجرایی زیست محیطی پسماندهای برقی و الکترونیکی، پسماندهای پزشکی و وابسته، پسماندهای کشاورزی و همچنین پسماندهای حاوی و یا آلوده به بیفنیلهای پلی کلره را تدوین و توسط هیات دولت به تصویب رسیده است.
پسندیده گفت: این ابتدای راه است و به دلیل گستردگی ماهیت، کمیت و کیفیت مدیریت پسماندها ضرورت دارد برای تدوین ضوابط مدیریت محیط زیستی سایر پسماندها نیز گامهای موثری برداشته شود.
مدیر کل دفتر آب و خاک سازمان حفاظت محیط زیست افزود: اکنون سازمان حفاظت محیط زیست ضوابط و روشهای مدیریت پسماندهای نفتی را با مشارکت وزارت نفت، ضوابط و روشهای استفاده از پلاستیکهای زیست تجزیهپذیر و ضوابط رعایت جنبههای زیست محیطی در بستهبندیها، توزیع و مصرف محصولات معدنی گچ و سیمان را از طریق وزارت صنعت معدن و تجارت آغاز کرده است.
وی گفت: همچنین ضوابط و روشهای مکانیابی محلهای دفع پسماندهای ویژه با مشارکت دانشگاه محیط زیست در حال تدوین است، ضمن این که ضوابط حمایت از تولیدکنندگان محصولات و صنایع بازیافت پاک نیز جهت تصویب در دستور کار کارگروه ملی مدیریت پسماندها قرار دارد.
پسندیده تصریح کرد: تدوین ضوابط و روشهای مدیریت زیست محیطی سایر پسماندها مانند تدوین ضوابط و روشهای مدیریت پسماندهای صنعتی (شیمیایی)، خودروسازی، چرم، نساجی، شناسهگذاری پسماندها و تعیین حد تشخیص پسماندهای عادی، صنعتی و ویژه نیز در اولویت برنامههای سازمان حفاظت محیط زیست قرار دارد.
وی ادامه داد: پیگیری تدوین و مقدمات لازم برای تصویب و اجرا از دیگر برنامههای مهم کاری در سال 93 در دفتر آب و خاک سازمان حفاظت محیط زیست است.
نظر شما