دكتر محمد آقاجاني گفت: ضريب اشغال تختهاي آيسييو در بيمارستانهاي دولتي تهران حدود صددرصد است. اين موضوع به اين معناست كه بسياري از بيماران از تخت آيسييو جا ميمانند و امكان بستري در بخش مراقبتهاي ويژه را پيدا نميكنند.
معاون وزير بهداشت با بيان اينكه ضريب اشغال تختهاي بيمارستاني دانشگاه علوم پزشكي تهران حدود 88درصد است، افزود: اين آمار هم وضعيت نزديك به بحران را نشان ميدهد. هر چند آمار دقيقي از ضريب اشغال تخت در بيمارستانهاي علوم پزشكي شهيد بهشتي و ايران در دست نيست اما بهنظر ميرسد كه وضعيت تختهاي بيمارستاني اين دو دانشگاه تفاوت زيادي با علوم پزشكي تهران نداشته باشد.
دسترسي محدود مردم به تختهاي بيمارستاني باعث شده كه زمان اقامت بيمار در بيمارستانهاي ما، كوتاهتر از استاندارد باشد. بهعنوان مثال يك بيمار با نارسايي قلبي اگر قرار باشد 7 تا 10روز در بيمارستان بماند برخي مواقع وي را طي 2 تا 3روز مرخص ميكنند. اين مقام مسئول افزود: در زمان حاضر به ازاي هر يك هزار تن از جمعيت كشور يك تخت در بيمارستان دولتي و 5 /1تخت هم به ازاي هر هزار تن جمعيت در بيمارستانهاي دولتي و خصوصي داريم. از نظر تعداد تختهاي بيمارستاني، حتي نسبت به كشورهاي همجوار هم عقبتر هستيم. بهعنوان نمونه به ازاي هر يك هزار تن جمعيت تركيه، 5 /2تخت، در كرهجنوبي 5 /10 و در ژاپن 13تخت وجود دارد.
نظر شما