همشهری آنلاین: رئیس دانشگاه آزاد اسلامی از انحلال و تغییر کاربری ۷۰ واحد زیانده این دانشگاه خبر داد و گفت: دانشگاه آزاد اسلامی بنا ندارد از دولت کمکی دریافت کند، بنابراین تمامی واحدهای زیانده هرس خواهند شد و به طور حتم این اقدام در کنار تجمیع مراکز و واحدهای زیانده به توسعه کیفی دانشگاه سرعت می‌بخشد.

به گزارش مهر، دكتر حمید میرزاده در جلسه هیئت امنای خراسان شمالي افزود: در مهر ماه سال 92، تعداد 472 واحد در دانشگاه آزاد اسلامی وجود داشت که امروز این تعداد به 400 واحد رسیده است و 72 واحد تجمیع یا منحل و یا تغییر کاربری داده شدند.

میرزاده با اشاره به این موضوع که هیات‌های امنای استانی جز ارکان دانشگاه است، گفت: هیات‌های امنای استانی باید برای کیفیت‌بخشی به واحدهای استان‌ها فعالیت کنند، در واقع برای دانشگاه آزاد اسلامی داشتن واحدهای زیاد مهم نیست بلکه داشتن واحدهای با کیفیت دارای اهمیت است.

رئيس دانشگاه آزاد با اشاره به عدم وابستگی این دانشگاه آزاد به بودجه عمومی کشور، تاکید کرد: دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان دانشگاهی غیر دولتی می‌بایست شاخصه‌های موسسات خصوصی یعنی چابکی را داشته باشد.

  • 500 هزار صندلی خالی در دوره‌های کاردانی و کارشناسی

وی با تأکید بر اینکه کل واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی تا پایان سال به سیستم آی تی بیس و اتوماسیون اداری مجهز خواهند شد، تأكيد كرد: با مجهز شدن واحدهای دانشگاه به این سیستم کلیه بخشنامه‌ها به صورت آنلاین و با زدن یک کلیک به سایر واحدها ابلاغ خواهد شد و این موضوع به صورت طبیعی بروکراسی اداری در دانشگاه و تعدد اپراتورها را کاهش خواهد داد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به اشتغال 47 هزار کارمند در دانشگاه آزاد اسلامی، گفت: استخدام نیروی جدید و کارکنان غیرهیات علمی در سال 94 در دانشگاه آزاد اسلامی ممنوع است. زیرا پرداخت حقوق و دستمزد بیش از 47 هزار کارمند، امر توسعه علمی و پژوهشی را در این نهاد محدود کرده است.

میرزاده افزود: متاسفانه در سال‌های گذشته نگاه به این نهاد آموزشی نگاه اشتغال‌زایی بوده است و مدیران در دوره‌های قبلی برای تمام پست‌های سازمانی نیرو استخدام کردند و تمامی کوپن‌ها در این زمینه مصرف شده است.

وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به ضرورت توسعه تحصیلات تکمیلی در دانشگاه آزاد اسلامی، گفت: هنوز در حدود 500 هزار صندلی خالی در دوره‌های کاردانی و کارشناسی در دانشگاه آزاد اسلامی وجود دارد ولی ما مجبوریم فضاها را نگهداری و برای اساتیدی که موظفی‌شان در هفته تکمیل نمی‌شود، پرداخت داشته باشیم.

  • ردیف بودجه برای بازنشستگی زودتر از موعد

میرزاده با بیان اینکه تمامی واحدها در برنامه‌ها و بودجه خود باید برای بازنشستگی زودتر از موعد و بازخرید کردن نیروهای متقاضی ردیف بودجه‌ای در نظر بگیرند، گفت: مسئولان و مدیران در دانشگاه آزاد اسلامی باید تا حد ممکن هزینه‌های جاری خود را کاهش دهند و جلب کمک‌های مردمی از مواردی است که باید در بودجه سال آتی به آن توجه شود. زیرا این موضوع از جمله مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز هست.

وی افزود: یکی از وجوه درآمد در دانشگاه‌های دنیا، جلب کمک‌های مردمی است، تا آنجا که در این دانشگاه‌ها بنیاد خیریه فعال است و ما هم در دانشگاه آزاد اسلامی باید به دنبال این موضوع باشیم و مسئولان دانشگاه نسبت به فعال کردن کانون‌های خیرین در دانشگاه اقدام کنند.

  • بیش از 95 درصد بودجه سال 93 دانشگاه آزاد اسلامی محقق شده است

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی اظهار داشت: بودجه دانشگاه آزاد اسلامی در سال 93، بیش از 95 درصد محقق شده است ولی بودجه سال آینده انقباضی است، قطعاً صرفه‌جویی در هزینه‌ها و تجمیع برخی مراکز در واحدهای همجوار در دستور مدیریت دانشگاه است.

میرزاده با بیان اینکه وابستگی به شهریه در دانشگاه‌های برتر دنیا کمتر از 25 درصد است، اظهار کرد: وابستگی پایین دانشگاه‌های برتر دنیا به شهریه نشان می‌دهد که ارتباط دانشگاه‌ها با صنعت و مردم بسیار قوی است و ما در دانشگاه آزاد اسلامی به دنبال این موضوع هستیم که وابستگی دانشگاه به شهریه دانشجویان را از طریق اقتصاد دانش‌بنیان کم کنیم.

25 درصد افزایش حقوق اعضای هیات علمی دانشگاه در سال 94

میرزاده در ادامه با اشاره به برنامه‌ریزی برای یکسان‌سازی حقوق و دستمزد اعضای هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی با دانشگاه‌های دولتی تاکید کرد: هم اکنون بودجه به میزان کافی برای این اجرای یک باره این برنامه وجود ندارد اما بنای ما این است که میزان حقوق اعضای هیات علمی تمام وقت این دانشگاه در سال 94 نسبت به سال93، 25 درصد افزایش یابد که البته حقوق کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی نیز هم راستا با میزان تورم و مطابق با کارکنان دولت افزایش خواهد یافت.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی همچنین با بیان اینکه از این پس درجه‌بندی واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی تنها شامل جامع، بسیار بزرگ، بزرگ، متوسط و کوچک خواهد بود، گفت: ارتقای واحدهای دانشگاهی به عواملی نظیر تاسیس شرکت‌های دانش بنیان، تجاری‌سازی تحقیقات، اجرای طرح‌های فرهنگی ماندگار، جذب اعضای هیات علمی، تامین منابع خارج از شهریه و ساخت و احداث پارک علم و فن‌آوری بستگی دارد.

کد خبر 284046

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار آموزش

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha