به گزارش واحد مرکزی خبر به نقل از خبرگزاری فرانسه، این شماره در سه میلیون نسخه منتشر و به زبانهای انگلیسی، ترکی و عربی ترجمه شده است.
- حمایت آمریکا و انگلیس از توهین شارلی ابدو
همزمان با اقدام موهن شارلی ابدو، آمریکا توهین به پیامبر اسلام را، آزادی بیان خواند و اعلام کرد، هفته نامه فرانسوی شارلی ابدو حق دارد در کشوری که به آزادی بیان ! متعهد است ، از پیامبر اسلام کاریکاتور منتشر کند.
ماری هارف، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا گفت: ما از حق شارلی ابدو برای انتشار چنین چیزهایی به طور کامل حمایت میکنیم.
نخست وزیر انگلیس هم با اعلام حمایت از اقدام موهن شارلی ابدو، این اقدام را روح آزادی مطبوعات خواند اما اذعان کرد، انتشار این کاریکاتور ممکن است توهین هم باشد.
سخنگوی نخست وزیری انگلیس گفت: هدف کامرون حمایت کامل از حق سردبیران در زمینه تصمیم گیری است که روح آزادی مطبوعات و آزادی بیان به شمار میرود.
- هشدار الازهر مصر
دانشگاه الازهر مصر با هشدار به شارلی ابدو اعلام کرد انتشار این کاریکاتور به تشدید تنفر منجر خواهد شد. الازهر نهاد اصلی سنی ها در بیانیه ای اعلام کرد انتشار این کاریکاتور موهن، به تشدید تنفر منجر خواهد شد و مانعی بر سر راه ادغام مسلمانان در جوامع اروپایی و غربی خواهد بود.
شارلی ابدو در سالهای 2006 و 2011 هم به پیامبر مکرم اسلام توهین کرده بود .
- آزادی بیان درباره هر چیزی، به استثنای یهودیان
اقدام موهن شارلی ابدو که با حمایت جدی آمریکا ، انگلیس و فرانسه همراه است در حالی آزادی اندیشه خوانده میشود که روزنامه تلگراف انگلیس در 27 ژانویه 2009 گزارش داده بود موریس سینت، کاریکاتوریست شارلی ابدو، به جرم انتشار مطلبی درباره پسر نیکولا سارکوزی ، نخست وزیر وقت فرانسه ، که از نظر مجله، یهودی ستیزانه بوده اخراج میشود . این نویسنده پس از آن ، به جرم برانگیختن نفرت علیه یهودی ها نیز محاکمه می شود . روزنامه تلگراف انگلیس می نویسد فکر می کنید توهین این کاریکاتوریست به پسر سارکوزی چه بوده است؟ " بعد از ازدواج پسر سارکوزی با دختری از یهودیان ثروتمند فرانسوی این کاریکاتوریست مینویسد: «این پسر به زودی مدارج ترقی را طی خواهد کرد». این جمله، موجی از اعتراض سیاستمداران فرانسوی را برمیانگیزد . سردبیر مجله هوادار آزادی بیان! شارلی ابدو از او میخواهد عذرخواهی کند. او نمی پذیرد و اخراج میشود.
این اقدام شارلی ابدو، در حقیقت روی دیگر سکهای است که داعش بازی میکند و آن ، تخریب چهره رحمانی اسلام است . افراطی گری، ویژگی بارز اقدام داعش و شارلی ابدو است.
هفته گذشته دو مرد مسلح به دفتر نشریه شارلی ابدو حمله کردند و 12 نفر از جمله بعضی کاریکاتوریست ها و اعضای هیات تحریریه آن را به قتل رساندند.
اقدام تروریست های وابسته به داعش یا القاعده یمن ، واکنش به چاپ کاریکاتوری از ابوبکر بغدادی سرکرده داعش بود. اما اقدام جدید شارلی ابدو و حمایت دولتمردان غربی ، تقویت چرخه خشونت و اسلام هراسی است.
جریانی که از یک سو کاریکاتورهای توهین آمیز منتشر می کند و از سویی دیگر از تروریست ها در خاورمیانه حمایت می کند.
بنیاد پژوهشهای اسلامی اقدام مجدد نشریه فرانسوی شارلی ابدو را به انتشار تعدادی از کاریکاتورهای موهن به ساحت حضرت محمد(ص) محکوم کرد.
نظر شما