به گزارش فارس، حجتالاسلام والمسلمين محسن قرائتي در ديدار مسئولان ستاد اقامه نماز کشور با رئيس جمهوري، با ابراز خرسندی از حضور در جلسه هیأت دولت گفت: اگر میخواهیم در مشکلات خدا ما را رها نکند، ما باید یاد او باشیم: «فاذکرونی اذکرکم». قرآن اولین وظیفه شما را اقامه نماز و زکات و امر به معروف دانسته است. مهمترین روزنه آسیبها یا غفلت است یا شهوت و درمان غفلت، نماز و درمان شهوت، ازدواج است و هر دو یک اثر دارند؛ با نماز که ذکر خداست «تطمئن القلوب» و با همسر «لتسکنوا الیها». اگر نماز را باید با شتاب خواند، اقدامات نمازی نیز باید با شتاب باشد. «حیّ علی الصلوة»
رئیس ستاد اقامه نماز افزود: بحمدالله در ساخت مساجد و نمازخانهها در جادهها، در صدا و سیما و فیلمها و اشعار و جشنوارهها و کتابها اقدامات بسیاری شده اما قرآن میفرماید باید روز به روز بهتر شود. «یا ایها الذین امنوا امنوا» زیرا ابزار غفلت هر روز توسعه مییابد که اگر اقدام جدی نشود خدای ناکرده مصداق این آیه هستیم «فخلف من بعدهم خلف اضاعوا الصلوه و اتبعوا الشهوات»
وی در ادامه سخنان خود در موضوع مسجد گفت: خداوند اول مسجد ساخت بعد شهر «ان اول بیت» ولی ما صدها شهرک بی مسجد داریم. ما حرفی نداریم شرمنده خدا، پیامبر و اهل بیت و شهدا باشیم ولی برای ما شرمندگی نزد شاه عباس خجالتآور است که او بگوید من برای تعداد کمی از زائران امام حسین بدون ماشین و قطار و نفت صدها سال قبل کاروانسراها ساختم ولی شما برای میلیونها نسل نو آن هم برای نماز واجب باز هم عقب هستید.
این مفسر قرآن کریم اظهار داشت: دو رکعت نماز ظهر عاشورا آن هم در برابر ۳۰ تیر چه پیامی دارد؟ با اینکه همه مردم که به مکه میروند یا برای حج است یا عمره ولی بنیانگذار حج زن و بچه خود را در سرزمین بی آب و گیاه آواره کرد نه برای حج نه برای عمره بلکه برای نماز «ربنا انی اسکنت من ذریتی .... ربنا لیقیموا الصلوة». حج با تمام ستادها و بعثهها و تبلیغات و بودجهها و تدبیرها تنها قبله نماز است.
حجتالاسلام قرائتی در بحث اهمیت نماز ابراز داشت: ندای نماز از حین تولد با اذان در گوش نوزاد شروع میشود و تا ورود به قبر با ماست. نماز در طبیعت اثر میگذارد چه زمین لرزه باشد چه آسمان بی باران. نماز هم کلید بهشت است که قرآن به مؤمنینی که در نماز خاشعاند میفرماید «اولئک هم الوارثون الذین یرثون الفردوس» و هم ترک آن کلید دوزخ است «ما سلککم فی سقر قالوا لم نک من المصلین» حضرت علی علیهالسلام در نامه 27 خطاب به محمد بن ابی بکر میفرماید: «واعلم ان کل شی ء من عملک تبع لصلاتک» اولین سوال در قیامت نماز است. «اول ما یحاسب به العبد الصلوه». پیامبر نیز در آخرین لحظات عمرشان کلمه نماز را تکرار کردند تا از دنیا رفتند.
وی افزود: نماز مسئولین در جمع همکارانشان ریا نیست به عبارت دیگر این کار خوبنمایی است نه خودنمایی. این کار شما امر به معروف عملی است. (خدا نیز در آیه صلوات ابتدا خودش صلوات میفرستد بعد به دیگران بخشنامه میکند.) اگر برای نماز هزینه بگذارید در عوض هزینههای دادگاه، طلاق، اعتیاد، انحرافات اقتصادی و اخلاقی کاهش مییابد.
قرائتي افزود: نماز دولتی نشود ولی دولت نمازی شود. هر وزیری یک جلسه با معاونان خود مخصوص نماز حداقل هر فصل یکبار داشته باشد. اسناد بالادستی برای هر دستگاه از پیام مقام معظم رهبری و آییننامه توسعه و ترویج نماز آماده شده که از آن استفاده شود. بحمدالله در سلامت جسمی گامهای تازهای برداشتهاید پس در سلامت معنوی نیز کاری انجام دهید. (در قرآن 115 بار کلمه دنیا آمده و 115 بار کلمه آخرت) .
رئیس ستاد اقامه نماز در ادامه انتظارات خود را از برخی دستگاهها این گونه مطرح کرد: وزارت آموزش و پرورش، علوم، ورزش و جوانان و فرهنگ و ارشاد اسلامی کاری ویژه برای نماز انجام دهند. ستاد نماز کارهای خود را با کمسیون فرهنگی مطرح میکند بنابراین هر چه آنجا مصوب شد مصوبه دولت باشد. در مسکن مهر و امثال آن به تناسب جمعیت، واحدی به نام «خانه عالم» در نظر گرفته شود. برای ازدواج که «لتسکنوا الیهاست» و برای نماز که «تطمئن القلوب» است مصوباتی داشته باشید. هر کس مسجدی ساخت از مالیاتش کم شود. بانکها برای کسانی که مسجدی میسازند خدمات ویژه بدهند و جزییاتش در کمیسیون فرهنگی تصویب شود.
حجتالاسلام قرائتی به موضوع آیین نامه توسعه و ترویج فرهنگ نماز اشاره کرد و گفت: در ماده هفده آییننامه توسعه و ترویج فرهنگ نماز که به شرح زیر است، عمل شود: معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی رئیسجمهور موظف است نسبت به پیشبینی بودجه مورد نیاز برنامههای ترویج و توسعه فرهنگ اقامه نماز دستگاههای اجرایی در موافقتنامههای متبادله با آنها اقدام نماید.
این استاد اخلاق و معلم قرآن در ادامه افزود: با همه مشکلات مبلغی را برای نماز و مهدویت کشور در نظر بگیرید زیرا قرآن میفرماید و من قدر علیه رزقه فلینفق یعنی آن گاه که در تنگدستی هستید باز هم کمک کنید.
نظر شما