به گزارش ایسنا، محققان به رهبری محقق "مرکز تحقیقاتی Woods Hole" در ماساچوست و طی پروژهای موسوم به Polaris، دریافتهاند گونهای جونده به نام "سنجاب زمینی قطب شمال" احتمالا بیش از آنچه تصور میشد، در بروز گرمایش جهانی نقش دارد.
این بدین معناست که در آینده، دانشمندان مجبور خواهند بود نظریههایشان حول تغییرات آبوهوایی ناشی از فعالیت انسانها را تغییر دهند و بر تاثیرات جوندگان در این زمینه متمرکز شوند.
محققانی که در حال بررسی پرمافراست قاره قطب شمال بودند، دریافتند سنجابهای زمینی با تونلزنی در زمینهای یخزده، روند آزادشدن گازهای گلخانهای به دامافتاده در آنها را تسریع میبخشند.
تیم علمی حاضر در این مطالعه دریافت این جوندگان کوچک با تونلزنی لایههای باثبات خاک و بارورکردن آنها با ادرار و مدفوعشان، موجب تجزیه مواد زیستی به دام افتاده در پرمافراست میشوند. این موضوع به نوبه خود باعث میشود دیاکسیدکربنی که در درون خاک منجمدشده گیر افتاده، به درون جو آزاد شود.
دانشمندان تخمین زدهاند پرمافراست قاره قطب شمال دو برابر حجم کربن موجود در جو زمین را در دل خود جای داده است و ذوبشدن پرمافراست موجب آزادشدن حجم بزرگی از گازهای گلخانهای میشود. این موضوع نیز به نوبه خود، به بروز تغییرات آبو هوایی زمین میانجامد.
همشهری آنلاین: بر اساس یافتههای جدید دانشمندان، جوندگان شاید موجودات کوچکی باشند اما آنها آخرین مجرمانی لقب گرفتهاند که در بروز تغییرات آبو هوایی زمین نقش دارند.
کد خبر 284939
نظر شما