به گزارش ایرنا، "گری لوئیس" عصر سهشنبه در کنفرانس خبری به مناسبت روز جهانی تالابها در پناهگاه قلم گوده در حاشیه تالاب انزلی و با همراهی معاون محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست اظهار کرد: مدیریت منابع آب و انرژی، مدیریت بیابانها و مراتع و جلوگیری از گسترش بیابانها به سمت مراتع و حفظ تنوع زیستی از مسائل مهمی هستند که باید به آن توجه کنیم.
وی متذکر شد: همان گونه که تخریب دریاچه ارومیه و تالاب انزلی سالها طول کشیده، احیاء و بهبود شرایط آنها نیز به زمان و برنامهریزی مناسب نیاز دارد.
نماینده مقیم برنامه توسعه سازمان ملل در ایران، پیشنهادها، پیگیری و عملکرد رییس جمهوری، سازمان حفاظت محیط زیست، وزارت نیرو و مدیران ارشد سازمانهای ذیربط را در حفاظت از محیط زیست و جلوگیری از تخریب منابع طبیعی را قابل تقدیر خواند.
لوئیس با اشاره به مشکلاتی که تخریب محیط زیست در مناطق اطراف تالاب هامون، دریاچه ارومیه، تالاب انزلی و دیگر نقاط کشور برای معیشت مردم ایجاد کرده، خاطر نشان کرد: حفاظت و احیاء محیط زیست تنها توسط دولت امکانپذیر نیست بلکه همراهی و همکاری جوامع محلی را میطلبد.
نماینده مقیم برنامه توسعه سازمان ملل در ایران با بیان این که با بخشهای مختلف دولت برای یافتن راهکار حل مشکلات محیط زیستی همکاری میکنیم، تاکید کرد: همکاری رسانهها در آموزش و همراهی مردم در حفاظت متضمن حفاظت پایدار از محیط زیست است.
لوئیس در خاتمه از توجه جوامع محلی و سازمانهای مردم نهاد به مباحث زیست محیطی ابراز خشنودی کرد و آن را نقطه عطفی در حفاظت از محیط زیست دانست.
تالاب انزلی در جنوب غربی دریای خزر در استان گیلان قرار دارد. این تالاب از زیستگاههای مهم آبزیان و پرندگان مهاجر به شمار میآید. در سالهای اخیر، ورود آلایندهها، پسابها و پسماندها و افزایش رسوبات اکوسیستم تالاب انزلی را به مخاطره انداخته است.
نخستین کنوانسیون بینالمللی حفاظت از تالابها که به کنوانسیون رامسر شهرت دارد، در سال 1971 میلادی در شهرستان رامسر پایهگذاری شد و اکنون بیش از 168 کشور عضو این معاهده زیست محیطی هستند.
از این رو دوم فوریه (13 بهمن ماه) به نام روز جهانی تالابها نامگذاری شده و همه ساله برنامههای متعددی در سراسر دنیا و از جمله ایران در این روز برگزار میشود.
نظر شما