بخش اجتماعی (روایت مستند) این شماره پرونده ای دارد دربارۀ سالمندی و مسائل و عوارض مربوط به آن با رویکردی کاملا تازه و کاربردی. گزارش های این پرونده دربارۀ موضوعات زیر است:
ـ زنان در تلاش برای کلیشه زدایی: سالمندی پایان توانایی نیست
ـ مواجهۀ متفاوت زنان با سالخوردگی
ـ ناتوانیِ سالمند، برچسب تبعیض سنی (بررسی مسائل پیش روی ایران سالمند)
ـ با بازنشستگی کنار نمی آیم
ـ تجربه های جهانی: بیم زدایی از سالمندی
ـ سالمندی فعال، کلید بالا بردن کیفیت زندگی
همچنین در صفحۀ حقوقی این بخش در مورد ادارۀ اموال سالمندان اطلاعات مفیدی داده شده است.
بخش «روایت مستند» صفحات متنوعی دارد از جمله: تجربه های زنانه، نگاه مذکر، ورزش، رسانه، سیاست، و همچنین اشتغال که این شماره به دو گزارش از اشتغال دو زن اختصاص دارد: زن بونکرسازی در یکی از روستاهای همدان و زن رشتی دوزی در رشت.
در بخش هنری (جانب آبی) گفت و گویی جالب و خواندنی با کیانوش عیاری، کارگردان فیلم «خانۀ پدری»، نگاهی به فیلم «چند متر مکعب عشق»، یادداشتی از سوسن شریعتی دربارۀ مستند فراتر از رنگ ساختۀ مریم سپهری، نقدی بر نمایش «هم هموایی» به کارگردانی افسانه ماهیان، نگاهی به زندگی گرترودسیمون بانین، موزیسین و فعال اجتماعی سرخ پوست، گزارشی در مورد ممنوعیت حضور زنان نوازنده روی صحنه و نگاهی به آثار ماندانا مقدم را می خوانیم.
بخش ادبیات (اتاقی از آن خود) شامل یادنامه ای است دربارۀ دکتر روشن وزیری، شعر و داستان، نقدی بر کتاب «روزهای ناکوک» اثر مرضیه صادقی و معرفی اینگرید یونکر، شاعر سفیدپوست اهل آفریقای جنوبی.
در بخش نظری (افق عمودی) گفت وگویی می خوانیم با آذر تشکر با عنوان «انزوای سازمان یافتۀ زنان و تشدید آسیب¬های اجتماعی». بررسی تجربۀ زنان از فعالیت های مقابله با پیری، تقسیم کار جنسیتی در صفحۀ واژه شناسی مطالعات زنان و جنسیت، و بررسی ساختارهای جنسیت در گذر تاریخ از دیگر مطالب این بخش است.
بخش دیگر این مجله «ذهن و بدن» است که این بار اختصاص دارد به میزگردی دربارۀ طلاق عاطفی، مقالاتی دربارۀ تفاوت¬های میان درونگراها و برونگراها، مهار کمال گرایی و مشکل ازدواج های مدرن در صفحات «چیستا»، گفت وگو با دکتر عبدالرضا ناصر مقدسی دربارۀ بیماری ام اس که به بیماری زنان شهرت یافته است.
«روزآمدها» آخرین بخش مجله است که شامل معرفی کتاب و خبرهای مربوط به زنان در هر ماه است.
نظر شما