به گزارش ایرنا، «سید علی مرعشی» رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت ازدحام و فشردگی جمعیت زایران در مسجد النبی (صلی الله علیه واله) و مسجدالحرام را یکی از علتهای ابتلا و سرایت بیماری های تنفسی و سرماخوردگی دانست.
وی با اشاره به اینکه سرماخوردگی و بیماریهای تنفسی بیشترین علت مراجعه زائران به مراکز درمانی است، گفت: از آنجایی که زائران سایر کشورها با فرهنگها و آداب مختلف در عمره حضور دارند، احتمال سرایت بیماریها بویژه بیماریهای تنفسی در مکه و مدینه بسیار زیاد است.
- زائران صبح ها در مدینه منوره پوشش گرم مناسب داشته باشند
وی ضمن تأکید بر رعایت بهداشت فردی از سوی زائران گفت: در این فصل آب و هوای مدینه منوره بسیار متغیر است و زائران زمانی که برای اقامه نماز صبح و زیارت بقیع صبحها به حرم مشرف میشوند، با هوا و وزش باد سرد مواجه میشوند.
وی به زائران توصیه کرد، برای جلوگیری از سرماخوردگی، صبحها در مدینه پوشش گرم مناسبی داشته باشند.
دکتر مرعشی با اشاره به اینکه گرد و غبار موجود در مسجدالحرام و فضای اطراف آن، ناشی از عملیات عمرانی طرح توسعه حرم و همچنین مواد ضد عفونی کننده استفاده شده برای شستشوی سنگهای کف مسجدالنبی (صلی الله علیه واله) و مسجد الحرام از دیگر علل ابتلای زائران به بیماری های تنفسی است، به زائران توصیه کرد: علاوه بر استفاده از ماسک در حرمها، از سجادههای شخصی استفاده کنند.
وی همچنین به زائران توصیه کرد: در طول سفر از پیاده رویهای طولانی مدت غیر ضروری پرهیز کرده و استراحت کافی داشته باشند و به میزان کافی از مایعات استفاده کنند.
- زائران مسن و بیمار برای انجام مناسک عمره در بدو ورود به مکه عجله نکنند
رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت در پایان گفت: توصیه اکید ما به عمره گزاران و مدیران کاروانها این است که زائران مسن و ناتوان و زائرانی که بیماریهای قلبی و تنفسی دارند، از انجام دادن مناسک عمره در بدو ورود به مکه مکرمه جداً خودداری و انجام اعمال را به زمان مناسب پس از استراحت کافی موکول کنند.
وی ادامه داد: زائران در زمان انجام اعمال در صورت خستگی استراحت کوتاهی میان هر یک از بخش های مناسک داشته باشند.
نظر شما