همشهری آنلاین: معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به مشکل ریزگردهای نمکی ناشی از خشک شدن دریاچه ارومیه گفت: در چنین شرایطی طبیعی است که شاهد خشک شدن یک سری از درختان در منطقه و از جمله تبریز باشیم.

خشک شدن برخی از درختان تبریز به ریزگرد نمکی دریاچه ارومیه نسبت داده شد

به گزارش ايرنا، محمد تقی پاکزاد در جلسه مشترک با مدیران سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری تبریز اظهار کرد: با وجود این که تبریز روزگاری نه چندان دور توسط باغ‌ها احاطه شده بود، اما متاسفانه دیگر شاهد آن وضعیت گذشته نیستیم.

وی با تاکید بر این که امروز شش‌های تبریز از بین رفته است، افزود: متاسفانه توازن برهم خورده و میزان اکسیژن مصرفی در تبریز بیش‌تر از میزان تولید آن است و تبریز امروز محل تنفس ندارد.

در چنین شرایطی مشکل خشک شدن دریاچه ارومیه نیز شرایط را حادتر و بحرانی‌تر کرده است.

معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری آذربایجان شرقی همچنین یادآوری کرد: ریزگردهای ناشی از خشک شدن دریاچه و تاثیر آن بر پوشش گیاهی منطقه غیرقابل انکار است.

پاکزاد افزود: این ریزگردها علاوه بر بحرانی کردن وضعیت سلامت مردم موجب بحرانی شدن فضای سبز نیز شده‌اند.

وی با بیان این که در چنین شرایطی گیاه رشد نمی‌کند، اظهار کرد: ذرات و ریزگردهای نمکی باعث بروز مشکلاتی خواهد شد و ضروری است از اکنون اقداماتی برای کاهش این خطرات آغاز شود.

معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استاندار آذربایجان شرقی همچنین اعلام کرد: هر قدر هم بحث‌های تبلیغاتی در مورد آغاز عملیات احیای دریاچه ارومیه مطرح باشد، چیزی که واضح است حداقل در چند سال آینده شاهد بر طرف شدن مشکل این دریاچه نخواهیم بود.

مدیرعامل سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری تبریز نیز در این جلسه گفت: در راستای کاهش بروکراسی اداری و سهل‌الوصول شدن امور مردم در این سازمان، تا جای ممکن فرایند امور اداری در آن را کاهش داده‌ایم.

محمدحسین حسن زاده افزود: سازمان فضای سبز شهرداری با وجود این که یکی از حساس‌ترین بخش‌های شهری است اما کارمندان این مجموعه پایین‌ترین حقوق و مزایا را دریافت می‌کنند.

وی با اشاره به هدف واگذاری امور به بخش خصوصی ضمن برنامه تحول نظام اداری، اضافه کرد: سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری تبریز همواره در بحث واگذاری امور به بخش خصوصی پیشرو بوده است.

حسن‌زاده یادآوری کرد: هم اکنون صد درصد کارهای این سازمان توسط بخش خصوصی انجام می‌شود.

استان آذربایجان شرقی یکی از استان‌های 31گانه جمهوری اسلامی و بزرگ‌ترین و پرجمعیت‌ترین استان ناحیهٔ شمال غربی ایران محسوب می‌شود که از شمال به جمهوری‌های آذربایجان و ارمنستان، از غرب و جنوب غرب به استان آذربایجان غربی، از شرق به استان اردبیل و از جنوب شرق به استان زنجان محدود شده است.

وسعت این استان 45 هزار و 491 کیلومتر مربع است که از این جهت یازدهمین استان بزرگ ایران محسوب می‌شود.

بر پایهٔ سرشماری عمومی نفوس و مسکن سال 1390 خورشیدی، جمعیت این استان سه میلیون و 724 هزار و 620 نفر بوده که حدود پنج درصد جمعیت ایران را به خود اختصاص داده است.

در سرشماری همین سال، کلانشهر تبریز با یک میلیون و 695 هزار و 94 نفر پرجمعیت‌ترین و چاراویماق با 32 هزار و 745 نفر کم جمعیت‌ترین شهر استان آذربایجان شرقی بودند.

کد خبر 286868

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار محیط زیست

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha