همشهری آنلاین: همایش بررسی نقش لشکر ۳۱ عاشورا در عملیات والفجر ۸ شامگاه روز گذشته ۲۸ بهمن‌ماه در مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس با حضور جمعی از فرماندهان این لشکر برگزار شد.

شهید باکری

به گزارش ایسنا، در ابتدای این همایش سردار امین شریعتی فرمانده لشکر 31 عاشورا در دوران دفاع مقدس در سخنانی با اشاره به عملیات‌های بدر و خیبر توضیح داد: در عملیات والفجر 8 کار لشکر 31 عاشورا نسبت به دیگر لشکرهای عمل کننده بسیار متفاوت بود چرا که بسیاری از فرماندهان و معاونان لشکر 31 عاشورا در عملیات‌های بدر و خیبر به شهادت رسیده بودند. همچنین شهید مهدی باکری که فرماندهی کل لشکر را بر عهده داشت به شهادت رسیده بود و همین کار را بسیار دشوار می‌کرد.

وی یادآور شد: با شهادت شهید باکری و با تصمیم آقا محسن (محسن رضایی فرمانده وقت سپاه) تصمیم گرفته شد تا من فرماندهی این لشکر را بر عهده بگیرم. این پذیرش مسئولیت برای من بسیار سخت بود چرا که مهدی باکری به گونه‌ای این لشکر را فرماندهی کرد که کسی نمی‌توانست به راحتی مسئولیت را بر عهده بگیرد. از همین رو جایگزین مهدی باکری بودن برایم بسیار سخت بود. جالب است بدانید که پیش از آقا مهدی (مهدی باکری) من فرماندهی این لشکر را بر عهده داشتم، اما مدیریت شهید باکری به گونه‌ای بود که به سختی می‌شد فرماندهی را بر عهده گرفت.

فرمانده وقت لشکر 31 عاشورا در بخش دیگر سخنان خود در رابطه با اقدامات کلی این لشکر از زمان ابلاغ مأموریت بیان کرد: بازسازی و آماده‌سازی یگان‌ها، استقرار لشکر در منطقه پدافند هور‌الهویزه و «شط علی» و مستقر شدن در منطقه پدافندی آبادان و خسروآباد از جمله برنامه‌هایی بود که باید از سوی یگان‌های مختلف لشکر 31 عاشورا انجام می‌شد.

سردار شریعتی در ادامه یادآور شد:در زمانی که عملیات والفجر8 قرار بود اجرا شود کسی من را در لشکر نمی‌شناخت چرا که همان‌طور که یادآور شدم بیشتر فرماندهان و نیروهای لشکر به شهادت رسیده بودند و همین موجب می‌شد که به سختی به من اعتماد کنند و البته حق هم داشتند برای همین تصمیم گرفتم که برای اجرای عملیات، نیروها را در سد «دز» آموزش بدهیم. خوشبختانه این مسئله موجب شد که هر دو طرف نسبت به همدیگر شناخت پیدا کنند. یکی از برکت‌های این بازه زمانی این بود که در آن زمان من به «امین‌آقا» معروف شدم. پیش از این فقط به مهدی باکری «آقا مهدی» می‌گفتند. هنگامی که مقام معظم رهبری که در آن زمان رئیس جمهور بودند برای بازدید به منطقه آمدند این مسئله را برایشان گفتم و ایشان نیز فرمودند که بیان این لفظ به واسطه شهدا است.

فرمانده وقت لشکر 31 عاشورا یادآور شد: در عملیات والفجر 8 حفاظت اطلاعات و یگان‌های اطلاعات عملیات کارشان بسیار عالی بود. به گونه‌ای که حدود 100 روز هیچ یک از نیروهای این یگان به عقب بازنگشتند. همچنین به گونه‌ای رفتار کرده بودیم که دشمن و حتی نیروهای خودمان نیز فریب خورده بودند. همچنین توانمندی‌های سازمان رزم لشکر نیز ارتقا یافت. یکی دیگر از فعالیت‌های رزمندگان لشکر 31 عاشورا انهدام اسکله «چهار باغ» بود.

به گزارش ایسنا، در بخش دیگر همایش بررسی عملیات والفجر8 ، سردار اصغر عباس‌قلی‌زاده مسئول اطلاعات لشکر 31 عاشورا درباره عملکرد فعالیت‌های نیروهای اطلاعاتی این لشکر توضیح داد: از زمان ابلاغ مأموریت که از اوایل سال 64 انجام شد ما کارمان را در شش مرحله جمع‌بندی کردیم. ابتدا استقرار در منطقه، انجام کارهای پدافندی و شناسایی منطقه و زمین، ایجاد آمادگی برای فعالیت‌های شناسایی، تهیه کالک و ماکت عملیاتی از منطقه، خط شکنی و ادامه عملیات از جمله فعالیت‌های رزمندگان اطلاعات عملیات بود.

همچنین در ادامه سردار منصور عزتی فرمانده گردان غواصی علی‌اصغر که گردان خط شکن در این عملیات بود، در سخنانی یادآور شد: کار بچه‌های گردان غواصی در عملیات والفجر 8 بسیار فوق‌العاده انجام شد و می‌توانم بگویم که هیچ ارتشی توان تربیت چنین غواصانی را برای انجام عملیاتی همچون والفجر 8 ندارد چرا که میانگین سنی این غواصان بین 18 تا 19 سال بود و حدود 40 درصدشان اصلا شنا بلد نبودند و بقیه غواصان هم فقط تنشان به آب خورده بود اما آموزش این جوانان به گونه‌ای بود که از آن‌ها غواصانی نمونه و خط شکن ساخت. در مقابل نیز دشمن بسیار قوی بود و این ظلم است که بگوییم توان ایران در جنگ تحمیلی به فراوانی نیروهای انسانی‌اش بوده است. اینگونه نیست چرا که ما تمام رزمندگان را آموزش دادیم و آن‌ها توانستند در مقابل سماجت‌های ارتش عراق مقاومت کنند. تعداد غواصان حدود 220 یا 230 نفر بود که در 9 گردان سازماندهی شده بودند. اعجاز عملیات والفجر 8 به تربیت غواصان آن است.

به گزارش ایسنا، در ادامه، سردار علیرضا نوین مسئول مهندسی لشکر 31 عاشورا نیز بیان کرد: این یگان پس از ابلاغ مأموریت از سوی لشکر به پنج گروه آبی، خاکی، راه‌سازی، پل‌سازی و پشتیبانی تقسیم شد و هر یک به انجام کارهای خودشان حدود 100 روز قبل از اجرای عملیات پرداختند. این یگان با تمهیدات حفاظت و اطلاعات، استتار و اختفا فعالیت‌های مهندسی رزم را انجام داد. یکی از کارهایی که باید انجام می‌داد احداث سه جاده به عرض 24 متر بود و در کل حدود 50 کیلومتر جاده ایجاد شد. علاوه بر این پشیبانی یگان‌های دریایی در «هفت نهر» نیز بر عهده این یگان بود. ایجاد سنگر، ایجاد مواضع توپخانه، ساخت اسکله برای پهلو گرفتن قایق‌ها، ایجاد خاکریز تعجیلی نیز از دیگر فعالیت‌های بخش مهندسی این لشکر بود.

به گزارش ایسنا، در بخش پایانی همایش بررسی نقش لشکر 31 عاشورا حاجی داداشی مسئول توپخانه این لشکر به تبیین و تشریح فعالیت‌های یگان توپخانه در عملیات والفجر 8 پرداخت و یادآور شد: برای انجام والفجر 8 طرح و برنامه اجرای آتش توپخانه در 300 صفحه نوشته شد. 75 روز قبل از عملیات فعالیت‌های خودمان را آغاز کردیم. ایجاد مواضعی در نخلستان با توجه به حفظ ظاهر منطقه و به کارگیری یگان‌هایی از توپخانه ارتش از جمله فعالیت‌های ما بود.

وی در بخش دیگری سخنان خود یادآور شد: در 40 روز اول عملیات حدود 600 هزار گلوله توپ شلیک شد و پس از این مرحله حدود 450 هزار گلوله مدیریت شد. سه دیدگاه برای اجرای دقیق آتش و تطبیق آن ایجاد شد و 77 تیم دیدبانی نیز برای این عملیات به کار گرفته شدند.

کد خبر 287568

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار دفاع-امنیت

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha